Αλλαγές στους CEO του VW Group

16:35 2/6/2012 - Πηγή: AutoBlog

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από ένα μήνα, το VW Group προχώρησε και επίσημα σε εκτεταμένες διαρθρωτικές αλλαγές στην ομάδα διαχείρισης των εταιριών του, που έχει ως στόχο τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου, με τους 60-χρονους Dreves και Dick, πιθανώς να βγαίνουν στη σύνταξη του χρόνου.

Συγκεκριμένα, επικεφαλής του νέου Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου για την διαχείριση της αγοράς της Κίνας είναι ο Dr. Jochem Heizmann, ενώ ο Leif Östling, πρόεδρος

και CEO της MAN έως τις 31 Αυγούστου, αναλαμβάνει την ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδας Διαχείρισης Εμπορικών αυτοκινήτων του VW Group, το οποίο αποτελείται από στελέχη της ΜΑΝ, της Scania και της Volkswagen.

Ο Dr. Georg Pachta-Reyhofen μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του VW Group και CEO της MAN SE, αναλαμβάνει επιπλέον την ευθύνη συντονισμού των βιομηχανικών επιχειρήσεων για τους κινητήρες και τον συντονισμό του ανθρώπινου δυναμικού της MAN. O Anders Nielsen αφήνει την θέση του επικεφαλή παραγωγής και Logistics της Scania για την θέση του CEO της MAN Truck & Bus AG. O Martin Lundstedt, επικεφαλής του τμήματος Franchise και Πωλήσεων της Scania γίνεται ο CEO της Scania.

O Dr. Eckhard Scholz μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον τομέα της Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Skoda, γίνεται πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου των επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen με έδρα το Ανόβερο, και θα έχει επίσης την ευθύνη για την Τεχνολογική Ανάπτυξη των επαγγελματικών αυτοκινήτων.

O Dr. Frank Welsch είναι το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Skoda, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής του τμήματος Ανάπτυξης των αμαξωμάτων της Volkswagen.

O Dr. Wolfgang Schreiber ομιλητής του διοικητικού συμβουλίου των Επαγγελματικών Οχημάτων της Volkswagen, είναι ο νέος πρόεδρος και CEO της Bentley Motors αλλά και πρόεδρος της Bugatti.

Τέλος ο Ο Dr Wolfgang Dürheimer, μέχρι σήμερα CEO της Bentley και πρόεδρος της Bugatti, πάει στην Audi ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με ευθύνη στην Τεχνολογική Ανάπτυξη, με απλά λόγια γίνεται ο  επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της Audi, αντικαθιστώντας τον Michael Dick.

Ο Luca de Meo μέχρι σήμερα επικεφαλής του τμήματος marketing της Volkswagen και του VW Group, πάει και αυτός στην Audi, ως υπεύθυνος του τμήματος πωλήσεων και marketing.

Ο Dr. Bernd Martens, επικεφαλής των νέων προμηθειών του VW Group, γίνεται μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου με ευθύνη το τμήμα προμηθειών της Audi.

Ο μέχρι τώρα επικεφαλής του τμήματος προμηθειών της Audi, Ulf Berkenhagen και ο επικεφαλής παραγωγής Frank Dreves θα αποχωρήσουν από το διοικητικό συμβούλιο της μάρκας, ως μέρος του ανασχηματισμού. Ο Berkenhagen θα γίνει επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Volkswagen.

Οι παραπάνω αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου του 2012.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα