Ετοιμάζεται το Ford Fiesta RS, στο συρτάρι το νέο Focus RS;

14:24 2/6/2012 - Πηγή: AutoBlog

Πριν λίγο καιρό διαβάσαμε ότι η Ford έχει παγώσει την ανάπτυξη του νέου Focus RS αφού θέλει να επικεντρωθεί αυτή τη περίοδο σε πιο “ευρείας παραγωγής” αυτοκίνητα, αφήνοντας τις ειδικές εκδόσεις για αργότερα.

Τώρα, σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar, η Ford ετοιμάζει να βγάλει στη παραγωγή την γρήγορη έκδοση του Fiesta, το Fiesta

RS, αφού πιστεύει θα κάνει καλές πωλήσεις, μιας και στο WRC τρέχει με την αγωνιστική έκδοση του Fiesta. Με την Volkswagen να ετοίμασε ήδη την Polo WRC Street έκδοση του Polo R WRC, δεν γινόταν η Μπλε Οβάλ εταιρία να μην προχωρήσει και αυτή σε μια τέτοια κίνηση.

Σε ότι αφορά το Focus RS. Η Ford δεν μπορεί να παραβλέψει τη μεγάλη απήχηση που είχαν οι προηγούμενες δύο γενιές του μοντέλου, αλλά το κόστος ανάπτυξης και των δύο μοντέλων φαίνεται ότι είναι ασύμφορο για την Ford και έτσι είναι αρκετά πιθανό να δώσει το πράσινο φως μόνο σε ένα από τα δύο μοντέλα.

Το Fiesta RS θα είναι ευκολότερο και φθηνότερο να περάσει στη παραγωγή αφού ένα μεγάλο μέρος του αυτοκινήτου θα βασίζεται πάνω στο νέο Fiesta ST. Μηχανικά θα φορά έναν EcoBoost κινητήρα απόδοσης κοντά στα 220 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα