Αλλαγές στα γάντια των οδηγών έκανε η Mercedes για καλύτερες εκκινήσεις

Προβληματισμός εξακολουθεί να υπάρχει στη Mercedes για τις φετινές εκκινήσεις των οδηγών της και κυρίως του Lewis Hamilton. Ο Βρετανός ήταν μόλις 8ος μετά από τον πρώτο γύρο στο Ιαπωνικό Grand Prix, κάνοντας μια πολύ καλή εκκίνηση, αν και ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη, χωρίς να κατηγορεί τον συμπλέκτη για ό,τι συνέβη. Αυτό, όμως, δεν είναι ικανό να σταματήσει τη Mercedes

από την εύρεση λύσης με τον συμπλέκτη της W07.

Η ομάδα του Brackley έχει δοκιμάσει αρκετές λύσεις για τη βελτίωση του προβλήματος και μία από αυτές είναι η τροποποιήσεις στα γάντια, προκειμένου οι οδηγοί να χειρίζονται καλύτερα τα paddles κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, όπως αποκαλύπτει ο Toto Wolff, αν και αυτό δεν είδαμε να δουλεύει στην περίπτωση τουλάχιστον του Hamilton.

Ο συμπλέκτης που δώσαμε δεν είναι τέλειος. Είναι δύσκολο να τον χειριστείς με τον σωστό τρόπο. Και οι δύο οδηγοί έχουν δουλέψει σε αυτό, έχοντας αλλάξει και τον τρόπο που φτιάχνετε το γάντι για να απελευθερώσεις τον συμπλέκτη, το πώς είναι ραμμένο το γάντι.

Αυτή είναι απλώς μία πτυχή, καθώς εξαρτάται από το πώς θα απελευθερώσεις τον συμπλέκτη, πώς θα κρατήσεις τις στροφές του κινητήρα, και αυτό είναι πολύ περίπλοκο. Υπάρχει ακόμα και ο τυχαίος παράγοντας, του να τα κάνεις όλα σωστά, και αυτό δεν είναι πάντα πολύ εύκολο με τον συμπλέκτη.

Η W07 και η Force India VJM09 είναι σχεδόν πανομοιότυπα μηχανικά μέρη, αλλά ο επί κεφαλής της Mercedes λέει πως δεν ενδιαφέρονται για άλλα μονοθέσια, παρά μόνο για το δικό τους, ενώ τονίζει πως οι κακές εκκινήσεις της Mercedes προκαλούν περισσότερο ντόρο, επειδή η γερμανική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή.

Κοιτάζουμε τα δικά μας μονοθέσια. Το σύστημά μας είναι περίπλοκο, ίσως περισσότερο απ’ ό,τι στους άλλους. αλλά επίσης είμαστε περισσότερο στο προσκήνιο αν κάτι πάρει στραβά. Αν κοιτάξουμε την πραγματική απόδοση του συμπλέκτη κι αυτή που γίνεται πραγματικά αντιληπτή, και συγκρίνεις τα δεδομένα, ίσως τα δεύτερα δεδομένα να είναι χειρότερα, επειδή είμαστε μπροστά.

Η πρώτη μας εντύπωση είναι ότι δεν λειτουργεί σωστά η απελευθέρωση του συμπλέκτη, το πέταγμα του συμπλέκτη, αλλά είναι υπέρ-απλούστευση. Είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός για να τον αναπτύξεις και δε λειτούργησε εδώ.

Ο Wolff θέλει να δικαιολογήσει τον Hamilton, λέγοντας πως η πίστα δεν είχε στεγνώσει εντελώς, έτσι οι οδηγοί που ξεκίνησαν από τη δεξιά πλευρά είχαν μειονέκτημα όπως φάνηκε.

Η γραμμή απόσβεσης ήταν, φυσικά, ένα πρόβλημα για όσους ήταν στη δεξιά μεριά. Μπορείτε να δείτε ότι και ο Ricciardo δεν έκανε καλή εκκίνηση κι έχασε θέσεις. Οι θέσεις 1, 3 και 5 ήταν μπροστά μετά από τις πρώτες στροφές. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα και είναι κρίμα. Η πίστα δεν είχε στεγνώσει εντελώς μετά από τη βροχή που έριξε τη νύχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα