O Matthias Mueller δεν γνώριζε τίποτα για το dieselgate

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για το ποια από τα ανώτερα στελέχη του VW Group γνώριζαν “πράγματα” για το Dieselgate και την απόκρυψη του. Μέχρι σήμερα φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος και CEO της VW, Martin Winterkorn, και οι επικεφαλής των τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης του VW Group, γνώριζαν για το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών και αναπόφευκτα έχουν χάσει τη θέση τους.

Επιπρόσθετα,

πρόσφατα προστέθηκε και το όνομα του CEO της Audi, Rupert Stadler, καθώς ερευνητές του δικηγορικού γραφείου Jones Day που έχει αναλάβει την εσωτερική έρευνα για λογαριασμό της VW, είχαν ζητήσει από τον Stadler να τους ενημερώσει σχετικά με τι γνώριζε για το παράνομο λογισμικό.

Αντιθέτως, ο νυν CEO του γερμανικού ομίλου, Matthias Mueller, δεν είχε καμία ενημέρωση για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η κυριακάτικη Bild am Sonntag, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Jones Day.

Ο Mueller ενημερώθηκε για το παράνομο λογισμικό στις 18 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν και αποκαλύφθηκε από τις αμερικάνικες αρχές οι ψευδείς ανακοινώσεις για τις εκπομπές των μοντέλων του VW Group. O Mueller τότε ήταν CEO της Porsche, και προάχθηκε στη σημερινή του θέση μια εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση του Dieselgate, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα