Whiting και McLaren κατέληξαν στην ιδέα των επανεκκινήσεων από στάση

Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε ο αλυτάρχης αγώνα, εκπρόσωπος ασφαλείας και επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της F1 και υπεύθυνος για την εκκίνηση του αγώνα, Charlie Whiting, πράγμα που δικαιολογεί και τις πρόσφατες δηλώσεις του περί μηδενικής αύξησης κινδύνου από τη νέα διαδικασία. Ο συγκεκριμένος κανονισμός αποτελεί το τελευταίο σημείο τριβής ανάμεσα σε όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις και τους οπαδούς, ενώ και οι οδηγοί έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους με αυτόν.

Σε συνέντευξή του, ο Whiting

μας λέει πως τόσο ο ίδιος, καθώς και άνθρωπος της McLaren ήταν υπεύθυνοι για την εισαγωγή του νέου κανονισμού.

Η επανεκκίνηση από στάση είναι κάτι με το οποίο ασχολήθηκα προσωπικά. Μιλούσα με κάποιον από τη McLaren και καταλήξαμε σε αυτή την ιδέα, για το πώς να κάνουμε το σόου λίγο καλύτερο. Όταν βλέπετε έναν αγώνα, ποιο είναι το πιο συναρπαστικό μέρος του; Η εκκίνηση. Οπότε, γιατί να μην έχουμε και μια δεύτερη; Είναι λογικό.

Φυσικά, αυτό προσβάλλει κάποιους ανθρώπους, επειδή δεν είναι καθαρός αγώνας (pure racing). Αυτό έγινε για το show. Μερικοί άνθρωποι ήταν ακόμη αρκετά ανόητοι για να πουν ότι είναι επικίνδυνο. Λοιπόν, αν αυτό είναι επικίνδυνο, δεν θα είχαμε καν την έναρξη του αγώνα, έτσι δεν είναι; Δεν μπορώ να δω κανένα μειονέκτημα σε αυτό.

Ο κύριος Whiting συνέχισε, λέγοντας πως οι οδηγοί φοβούνται απλά πως θα χάσουν το πλεονέκτημά τους, πράγμα που είναι κακό για τους ίδιους, αλλά καλό για το σόου. Επίσης, έδωσε τις απόψεις του για τη φετινή εικόνα του πρωταθλήματος, αλλά και τη νέα μορφή της Formula 1 που -δυστυχώς για εμάς- δεν έχει καμία σχέση με ότι είχαμε ξεκινήσει να παρακολουθούμε.

Δεν πιστεύω ότι οι αγώνες έχουν γίνει λιγότερο συναρπαστικοί. Νομίζω ότι ο νέος ήχος των κινητήρων είναι εξαιρετικός και η Formula 1 είναι καλύτερη με αυτόν. Πρέπει να θυμάστε, ότι ο λόγος που έγιναν όλα αυτά, είναι για να υπάρξει στη F1 ένας αποτελεσματικός κινητήρας. Αυτός που έχουμε τώρα, είναι ένας κινητήρας που παράγει περισσότερη ισχύ με 35 τοις εκατό λιγότερο καύσιμο. Νομίζω ότι είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα της μηχανικής.

Περί αυτoύ πρόκειται η F1, το αποκορύφωμα της αριστείας, αυτό είναι που το άθλημα μας έχει δώσει σε αυτή την περίπτωση. Σε μερικούς δεν αρέσει γιατί δεν είναι ένας παραδοσιακός αγωνιστικός κινητήρας, αλλά είναι ένα απίστευτο κομμάτι μηχανικής.

Το μόνο που εγώ έχω να προσθέσω, είναι πως το νόημα έχει ουσιαστικά χαθεί, όταν μιλάμε για το σόου και όχι για το άθλημα, όταν προσπαθούμε με το ζόρι να μπουκώσουμε τους θεατές με κάτι που δεν τους αρέσει. Αυτό, δεν είναι Formula 1…

Keywords
Τυχαία Θέματα