Webber: Ο φόβος για τα ατυχήματα έπαιξε ρόλο στην συνταξιοδότηση μου

Ο Mark Webber έχει ανακοινώσει εδώ και λίγο καιρό πως θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση των αγώνων ταχύτητας στο τέλος της φετινής σεζόν, με τον Αυστραλό να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως ο φόβος για τα ατυχήματα, όπως αυτό που υπέστη στο Ιντερλάγκος το 2014, έπαιξε έναν ρόλο στην απόφασή του να αποσυρθεί από τους αγώνες στο τέλος του 2016.

Το ατύχημα στην Βραζιλία ήταν φρικτό τόσο για εμένα όσο και για την γυναίκα μου. Είναι μια πραγματικά σκληρή στιγμή για εκείνη. Ήμουν πολύ τυχερός.

Έχω πιάσει

τον εαυτό μου το τελευταίο διάστημα, μερικές φορές να αναρωτιέται γιατί βρίσκομαι μέσα στο αγωνιστικό. Και όταν καταλαβαίνεις πως κάνεις στον εαυτό σου αυτή την ερώτηση, τότε έχει έρθει η ώρα να σταματήσεις.

Τα σαββατοκύριακα των αγώνων, όλο και πιο συχνά προτιμώ να βρίσκονται κάπου αλλού και αυτό δεν είναι καλό για έναν οδηγό αγώνων.

Ο Webber δηλώνει πως δεν τον ενοχλεί που δεν έχει κερδίσει ποτέ στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans και παραδέχεται πως η εμπειρία που είχε το 1999, όταν απογειώθηκε με την Mercedes CLR, ήταν μια από τις δυσκολότερες στιγμές της καριέρα τους. Όπως είπε, χρειάστηκε αρκετός καιρός για να ξεπεράσει εκείνο το ατύχημα και αστειευόμενος συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν έχει καλές σχέσεις με το Le Mans.

Keywords
Τυχαία Θέματα