Teaser photo: To Buick Velite για την Κίνα

Η GM εκτός από την προετοιμασία της για την εγχώρια έκθεση αυτοκινήτου, που γίνεται στο Los Angeles σε δύο εβδομάδες, θα έχει παρουσία και στην έκθεση της Guangzhou, όπου πραγματοποιείται παράλληλα στην Κίνα.

Στην ασιατική αγορά, η GM δεν θα πουλά το νέο Volt με τα σήματα της Chevrolet στη Κίνα,

αλλά με αυτά της Buick, με το μοντέλο να ονομάζεται Velite, και εδώ είναι η πρώτη teaser φωτογραφία του.

Αυτό θα διαθέτει διαφορετικούς προφυλακτήρες από Volt, αλλά έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι κινείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 101 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. –εκεί που βρίσκεται και ο κόφτης δηλαδή- και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μία μπαταρία 18.4 kWh, η οποία είναι 12% πιο αποδοτική και ζυγίζει 45 κιλά λιγότερο από τη μπαταρία που χρησιμοποιεί η πρώτη γενιά του Volt. Η συνδυαστική ιπποδύναμη του συνόλου, φτάνει τα 149 άλογα ενώ η ροπή, τα 398 Nm.

Η ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος, φτάνει τα 80 χιλιόμετρα ενώ κινούμενο ως υβριδικό, μπορεί να διανύσει 676 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση του νέου υβριδικού της Chevrolet, είναι 5,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα ενώ η ηλεκτρική “κατανάλωση”, είναι της τάξης των 102 mpg-e. Όσον αφορά στις επιδόσεις του νέου Volt, τα 96 χλμ/ώρα από στάση, έρχονται σε 8,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του είναι 158 χλμ/ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα