Webber: Ο Vettel έχει κάνει πολλά λάθη φέτος

Στους πρώτους γύρους στο Spa, ο Sebastian Vettel βρισκόταν στη δεύτερη θέση της κατάταξης, έχοντας πίσω του τον teammate του και τελικό νικητή του αγώνα, Daniel Ricciardo. Όμως, ο Γερμανός έκανε λάθος στη στροφή Pouhon, χάνοντας θέσεις, παίζοντας τελικά άμυνα απέναντι σε Alonso και Bottas, πράγμα που βοήθησε τον Αυστραλό να ανοίξει τη διαφορά και τον ίδιο να φθείρει παραπάνω από το επιθυμητό τα λάστιχά του. Ο πρώην ομόσταυλος του Vettel

και πάντα ευθύς στις δηλώσεις του, Mark Webber, τονίζει πως ο Πρωταθλητής έχει κάνει πολλά λάθη φέτος.

Ο Vettel έχει προβλήματα με τους νέους κανονισμούς. Έχει βελτιωθεί, αλλά από τον πρώτο αγώνα βλέπουμε ότι είχε κάνει πολλά λάθη.

Όπως δήλωσε και ο Allison για την περίπτωση Raikkonen, έτσι όπως είναι κατασκευασμένα τα φετινά μονοθέσια δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη βελτίωση στην αίσθηση την οποία παίρνουν οι πιλότοι από αυτά. Επομένως, είτε προσαρμόζεσαι, είτε ξεχνάς τη φετινή σεζόν. Ο Γερμανός, παρότι παραδέχεται πως ο Ricciardo είναι εξαιρετικός φέτος και πως ο ίδιος έχει κάνει λάθη, ρίχνει μερίδιο της ευθύνης για την εικόνα του στην αξιοπιστία της Red Bull, που τόσο πολύ τον έχει ταλαιπωρήσει φέτος.

Οι άνθρωποι βλέπουν το αποτέλεσμα και έχουν την άποψή τους. Αλλά δεν βλέπουν πάντα το τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν είναι ότι ξεχνάς πώς να οδηγείς μέσα σε ένα χειμώνα και ξαφνικά αρχίζεις να τα κάνεις όλα λάθος, αντί σωστά. Είχαμε τόσα πολλά τεχνικά προβλήματα, κάψαμε τόσους πολλούς κινητήρες και σπαταλήσαμε πολλά εξαρτήματα.

Ο Daniel τα έχει πάει πάρα πολύ καλά, δεν υπάρχει αμφιβολία πάνω σε αυτό. Όμως, πιστεύω πως οι αγώνες που κέρδισε, θα ήμουν σε θέση να τους κερδίσω εγώ, αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί λίγο διαφορετικά.

Με εξαίρεση τον Καναδά, όπου η στρατηγική της ομάδας δεν απέδωσε, στην Ουγγαρία ο Vettel έκανε λάθος κατά τη διάρκεια του αγώνα, χάνοντας οριστικά τις όποιες πιθανότητες είχε για νίκη μετά την εμφάνιση του safety car. Ο ίδιος έχει δώσει αρκετές φορές φέτος τα εύσημα στον teammate του, κι όσο και αν δεν το ενδιαφέρει η σύγκριση με αυτόν, δεν μπορεί να την αποφύγει και να μην ενοχλείται από το γεγονός πως δεν έχει κατακτήσει κάποια καρό σημαία, απέναντι στις 3 του Ricciardo.

[Πηγή: Servus TV, RTL via GMM | Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

Keywords
Τυχαία Θέματα