Video: Η Mercedes μας δείχνει τη κληρονομιά της S-Class

H Mercedes έδωσε ένα νέο βίντεο για να προμοτάρει τη νέα S-Class αλλά και να δώσει τα απαραίτητα credits στις προηγούμενες γενιές της.

Το βίντεο, το οποίο το ονομάζει “Η Εξέλιξη της Κομψότητας” είναι γυρισμένο στο φετινό Concours d’Elegance στο Pebble Beach και μας δείχνει διάφορα παλιά και κλασικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου της 24/40 του 1907, που είχε τιμόνι όπως το γνωρίζουμε.

Μετέπειτα,

βλέπουμε μοντέλα που έβγαλε η γερμανική εταιρία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακολουθεί η 300 του 1950 που διέθετε μια ιδιαίτερα εξελιγμένη μηχανή και πολυτελέστατο εσωτερικό με δέρμα και ξύλο.

Έπειτα, μέσα στη δεκαετία του ’60 η Mercedes έδωσε βάση στη ασφάλεια των επιβατών, καθώς με τη παρουσίαση της 220 ήταν η πρώτη που διέθετε ζώνες παραμόρφωσης και αφρώδη υλικά στο εσωτερικό ώστε να μειωθούν οι τραυματισμοί σε περίπτωση ατυχήματος.

Στην επόμενη δεκαετία, τη τιμητική της έχει η 300 SEL που φορούσε έναν V8 κινητήρα 6.3-λίτρων απόδοσης 250 ίππων, η οποία κατά πολλούς αποτελεί τη γέννηση της AMG.

Φτάνοντας στο σήμερα η νέα S-Class, όπως πάντα καινοτομεί με τις διάφορες τεχνολογίες που είναι εξοπλισμένη και πηγαίνει τη λέξη πολυτέλεια σε άλλο επίπεδο.

[Πηγή: YouTube]

Keywords
Τυχαία Θέματα