Vettel: Δεν θα είμαστε το φαβορί στο εγγύς μέλλον

Άλλο ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο άφησε πίσω του ο Sebastian Vettel, ο οποίος παρά την καλή του εμφάνιση στις κατατακτήριες και την εξαιρετική εκκίνηση στον αγώνα του Monte Carlo, αντιμετώπισε πληθώρα προβλημάτων και τις δυο μέρες. Η δε εγκατάλειψη της Κυριακής, τον έριξε στην έκτη θέση του πίνακα των οδηγών, 77 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Nico Rosberg.

Με τη Mercedes

να έχει το απόλυτο στις νίκες, η διαφορά άνοιξε και στη βαθμολογία των κατασκευαστών, όπου η Red Bull βρίσκεται ξεκάθαρα δεύτερη, 141 πόντους πίσω από τα ασημένια βέλη. Παρά τη μέχρι τώρα εικόνα του πρωταθλήματος, ο Christian Horner πιστεύει πως ο πρωταθλητής, έστω και δύσκολα, μπορεί να συνεχίσει το σερί του, αφού η ομάδα πιέζει συνεχώς για βελτίωση και ο Vettel, παρότι παραδέχεται πως εκείνη δεν θα είναι το φαβορί στους επόμενους αγώνες, δεν είναι διατεθειμένος να τα παρατήσει.

Μαθηματικά υπάρχει πιθανότητα (για τον τίτλο). Εμείς εξετάζουμε την κατάσταση αγώναμε τον αγώνα. Φυσικά, τα πράγματα δεν πάνε καλά τελευταία, αλλά ανυπομονούμε για τους επόμενους αγώνες.

Σίγουρα σημειώσαμε πρόοδο και αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Δεν θα είμαστε το φαβορί στο εγγύς μέλλον, αλλά σε απόσταση αγώνα όλα μπορούν να συμβούν. Υπάρχουν πάντα λόγοι για οπισθοδρομήσεις και εγώ δεν πιστεύω στην κακή τύχη. Απλά πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα που έχουμε.

Η βελτίωση στη δυναμική της RB10 εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την βελτίωση της δύναμης και της αξιοπιστίας του Renault Energy F1-2014, κάτι που έχουν επισημάνει αρκετές φορές οι άνθρωποι της ομάδας, κι η ίδια η Renault έχει δηλώσει πως το νέο power unit θα βρίσκεται πολύ κοντά στο 100 τοις εκατό στον αγώνα του Καναδά.

Όμως, το Circuit Gilles Villeneuve απαιτεί πάνω απ’ όλα δύναμη από τον κινητήρα, πράγμα που δίνει πίσω στη Mercedes το μεγαλύτερο από τα πλεονεκτήματά της. Με αυτό δείχνει να συμφωνεί και ο έτερος πιλότος της Red Bull, Daniel Ricciardo, παρά τη σαφή βελτίωση που παρουσιάστηκε στο Μονακό.

Κλείσαμε λίγο τη διαφορά στο Μονακό, που ξέραμε πως θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για εμάς μέχρι τώρα. Αυτή η πίστα ταιριάζει στο πακέτο μας καλύτερα από ό,τι οι προηγούμενες, όμως και πάλι δεν τερματίσαμε μπροστά, κι έτσι, δυστυχώς, δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε.

Το Μόντρεαλ είναι ένα σιρκουί δρόμου, αλλά δυστυχώς οι ευθείες είναι μεγαλύτερες και εμείς είμαστε ακόμα πίσω σε αυτό τον τομέα, πράγμα για το οποίο πιστεύω πως όλοι είναι ενήμεροι και έχουμε σημειώσει πρόοδο. Αν αυτή θα είναι αρκετή, ειλικρινά πιστεύω πως μάλλον όχι, αλλά γεφυρώνουμε το χάσμα και αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε για την ώρα.

Πρέπει να συνεχίσουμε να ροκανίζουμε τη διαφορά και να είμαστε υπομονετικοί.

Από εκεί και πέρα, ο πρωταθλητής έδειξε να διασκεδάζει με τις συνεχής φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί από τη Red Bull εξαιτίας της φετινής απόδοσής της. Απ’ ότι φαίνεται, ο Vettel δεν δείχνει να βιάζεται να βρει νέο σταθμό στην καριέρα του.

Είμαι γοητευμένος από την ταχύτατη αντίδραση των δημοσιογράφων. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από μερικά πολύ επιτυχημένα χρόνια που είχε η Red Bull. Τώρα, είχαμε έξι αγώνες με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία και υπάρχουν ήδη συζητήσεις για το μέλλον μου.

Είμαστε ακόμα η δεύτερη δύναμη στη Formula 1, μπροστά από την Ferrari για παράδειγμα, έτσι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα.

[Photo Copyrights: Vladimir Rhys/Clive Mason/Andrew Hone/Getty Images/Red Bull]

Keywords
Τυχαία Θέματα