Έρευνα δείχνει πως οι εγκυμονούσες γυναίκες έχουν 42% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμπλακούν σε ατύχημα

Έρευνα που έγινε στον Καναδά, σε 500.000 εγκυμονούσες σε διάστημα 5 ετών από το Clinical Evaluative Sciences, έδειξε πως κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου της εγκυμοσύνης, ο κίνδυνος για μία γυναίκα να εμπλακεί σε ατύχημα, αυξάνεται από τις 4.55 περιπτώσεις ανά 1000 γυναίκες σε 6.47 περιπτώσεις ανά 1000 γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, η χειρότερη περίοδος είναι ο πέμπτος μήνας, όταν 7.66 στις 1000 εμπλέκονται σε κάποιο ατύχημα.

Από τις 507.262 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, 6.922 είχαν εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα τα τρία χρόνια πριν μείνουν έγκυες, δηλαδή

177 τον μήνα. Το μέγεθος αυτό, αυξήθηκε σε 252 τον μήνα το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Ο κίνδυνος εμπλοκής σε ατύχημα είναι στα χαμηλότερα επίπεδα τους μήνες μετά την γέννα, όταν ο ασφαλέστερος τρόπος οδήγησης και τα αυξημένα επίπεδα προσοχής του νέου γονιού αντανακλώνται στο πόσο συχνά έχει κάποιο συμβάν στον δρόμο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Donald Redelmeir, είπε πως τα αποτελέσματα αυτά δεν μας δείχνουν πως οι εγκυμονούσες δεν πρέπει να οδηγούν αλλά πως θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, όταν οι περισσότερες γυναίκες επηρεάζονται από ναυτία, κόπωση και έλλειψη προσοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα