Toyota: Το αγωνιστικό Yaris θα βοηθήσει τεχνολογικά την αυτόνομη οδήγηση

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει βοηθήσει τα αυτοκίνητα παραγωγής σε πολλούς τομείς. Κινητήρες, φρένα, αναρτήσεις, ασφάλεια, ηλεκτρική ενέργεια, υβριδισμός και διάφορα άλλα έχουν επωφεληθεί από την εμπειρία των κατασκευαστών στους αγώνες. Φαίνεται, όμως, πως υπάρχει κάτι ακόμα που θα βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον μέσα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Πρόκειται για την αυτόνομη οδήγηση. Δεν εννοώ τα Roborace, αλλά κάτι διαφορετικό, σύμφωνα με την Toyota. Όπως εξηγεί το αφεντικό της ιαπωνικής εταιρείας, Akio

Toyoda, στο Yaris WRC θα τοποθετηθούν ειδικοί αισθητήρες, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους αισθητήρες των αυτόνομων οχημάτων να είναι πιο γρήγορα στις αντιδράσεις τους, κάτι που τώρα δεν μπορεί να συμβεί, έτσι υπάρχει ο σημαντικός κίνδυνος για λανθασμένη ή καθυστερημένη αντίδραση από το αυτοκίνητο.

Αυτή τη στιγμή, η μεγαλύτερη τεχνική δυσκολία για την αυτόνομη οδήγηση είναι ότι στον δρόμο δεν μπορείς να περιμένεις τα πάντα. Έτσι, όταν κάποιος βρεθεί ξαφνικά μπροστά σου ή αν ο δρόμος έχει πολύ κόσμο ή αν κάποιοι πεζοί περνούν τον δρόμο χωρίς να ελέγξουν για αυτοκίνητα, οι περισσότεροι αισθητήρες τώρα δεν μπορούν να αντιδράσουν τόσο γρήγορα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε.

Έχουμε βάλει, επίσης, αισθητήρες στα αγωνιστικά μας αυτοκίνητα και μπορούν, για παράδειγμα, να προβλέψουν ότι μια πέτρα είναι στον δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο. Όταν οι αισθητήρες γίνουν ικανοί να ανταπεξέρχονται στις ταχύτητες ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, μπορούμε να ενισχύσουμε συνολικά το επίπεδο της τεχνολογίας των αισθητήρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα