Toyota V2H, ένα σύστημα ενέργειας για το σπίτι και το αυτοκίνητο

17:47 6/6/2012 - Πηγή: AutoBlog

H Τoyota ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε το V2H (Vehicle to Home), ένα αμοιβαίο σύστημα παροχής ενέργειας για το σπίτι και τα υβριδικά και ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν εναλλάκτη AC100 Volt ο οποίος μετατρέπει το συνεχές ρεύμα ρεύμα της μπαταρίας του αυτοκινήτου, σε εναλλασσόμενο, κατάλληλο για οικιακή χρήση. Η ροή ρυθμίζεται μέσω μιας βάσης φόρτισης η οποία λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος του αυτοκινήτου με του σπιτιού.

Η Toyota αναφέρει ότι οι χρήστες θα μπορούσαν

να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες του αυτοκινήτου τους το βράδυ, όταν το ρεύμα είναι φθηνότερο, και να χρησιμοποιεί την ενέργεια αυτή το υπόλοιπο της ημέρας ώστε να τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα το σπίτι του, μιας και το ρεύμα το πρωί είναι ακριβότερο. Επίσης το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως γεννήτρια σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος.

Η Toyota θα ξεκινήσει τις δοκιμές του συστήματος, χρησιμοποιώντας μερικά Prius Plug-in, μέσα στο έτος, με τους Ιάπωνες να δηλώνουν ότι με τις μπαταρίες πλήρως φορτισμένες και το ντεπόζιτο γεμάτο, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να τροφοδοτεί με ρεύμα ένα σπίτι για τέσσερις ημέρες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα