Toto Wolff: Οι δαπάνες στη Formula 1 δεν είναι βιώσιμες

14:21 8/1/2014 - Πηγή: AutoBlog

Το θέμα που απασχολεί τη Formula 1 όλο και περισσότερο, δεν είναι άλλο από το κόστος λειτουργίας των ομάδων. Η μεγάλη διαφορά που παρατηρείται στα budget κορυφαίων/κατασκευαστών ομάδων και του μέσου του grid, αλλά και οι αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν για τον καθορισμό των πλαισίων και του πεδίου εφαρμογής των, υπό συζήτηση, χρηματικών ορίων, έχουν οδηγήσει τους επικεφαλής των ομάδων στην πρόταση διαφορετικών

ιδεών γύρω από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Υπέρ του cost cap, τίθεται και ο Toto Wolff, ο οποίος τονίζει πως οι μεγάλες ομάδες ξοδεύουν έως και τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα, από αυτές στο μέσο του grid!

Εμείς (η Mercedes), ξοδεύουμε λιγότερα από ό,τι μερικές από τις άλλες κορυφαίες ομάδες. Αποδοτικότητα είναι αυτό που ζητά από εμάς η μητρική εταιρεία, αλλά οι διαφορές, αν πάρετε την ομάδα με τις μεγαλύτερες δαπάνες, σε σχέση με τις μεσαίες ομάδες όπως η Force India, η Williams και η Sauber, εξακολουθούν να είναι τεράστιες.

Πιθανώς, οι ομάδες με τα περισσότερα έξοδα, δαπανούν τρεις ή τέσσερις φορές πιο πολλά χρήματα από τις άλλες ομάδες. Είναι αυτή η κατάσταση βιώσιμη και υγιής; Όχι.

Με τον Luca di Montezemolo να αμφιβάλει για το αν οι περιορισμοί θα δουλέψουν, φαίνεται πως δεν υπάρχει πλήρης σύμπνοια μεταξύ των κορυφαίων ομάδων. Από την άλλη, οι υπόλοιπες ομάδες πιέζουν ασφυκτικά για αποφάσεις, αφού ακόμα και αν καταφέρουν να επιβιώσουν, το πρωτάθλημα που θα προκύψει δεν θα είναι τόσο ανταγωνιστικό, όσο τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το κλίμα, ο Wolff πιστεύει πως η δημιουργία του F1 Strategy Group ήταν ένα βήμα προς τα εμπρός, ενώ νοιώθει σίγουρος πως οι μεγάλες δυνάμεις του σπορ, έχουν καταλάβει πως ήρθε η ώρα για αλλαγές.

Νομίζω ότι η εισαγωγή του F1 Strategy Group, ήταν ένα πρώτο βήμα για τη διαχείριση της κατάστασης. Και έχουμε ακούσει ότι ο Bernie (Ecclestone) έχει αρχίσει να δίνει έμφαση στο γεγονός, ότι (το σημερινό μοντέλο) δεν είναι ένα βιώσιμο μοντέλο.

Έτσι, βλέπω τους κυριότερους εμπλεκόμενους φορείς να πιέζουν προς μια πιο βιώσιμη F1, μια πιο ισορροπημένη F1, από την άποψη των οικονομικών πόρων.

[Πηγή: Autosport | Photo Copyrights: Mercedes F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα