To μικρό Jeep θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης

Το entry-level μοντέλο της Jeep θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο, στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Αυτό επιβεβαίωσε ο CEO της εταιρίας, Mike Manley, ο οποίος δήλωσε πως το μικρό Jeep θα έχει τις γνώριμες εκτός δρόμου ικανότητες των μοντέλων της Αμερικάνικης εταιρίας.

Το αυτοκίνητο δεν θα ονομαστεί Jeepster, θα αντλεί έμπνευση από

το ιστορικό Willys και θα αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορία και στη κληρονομιά της φίρμας. Θα βασίζεται στην Small Wide πλατφόρμα, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και το Fiat 500X και θα προσφέρεται είτε ως μπροστοκίνητο είτε ως τετρακίνητο. Θα τοποθετεί κάτω από τα Compass και Patriot, και θα ανταγωνίζεται τα Opel Mokka και Mini Countryman.

Μηχανικά θα φορά τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της Fiat. Πιο αναλυτικά, τον 900άρι TwinAir Turbo απόδοσης 105 ίππων με 145 Nm ροπής, τον 1.400αρη MultiAir Turbo απόδοσης 160 ίππων με 184 Nm ροπής και τον 1.600αρη MultiJet II απόδοσης 105 ίππων με 320 Nm ροπής.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει μετά την παρουσίασή του και όπως και το 500X, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ιταλικής εταιρίας στο Melfi της Ιταλίας. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2014 με το εργοστάσιο να έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει 1.600 αυτοκίνητα ημερησίως.


[Πηγή: Edmunds]

Keywords
Τυχαία Θέματα