To Toyota GT 86 αποκτά δύο νέες εκδόσεις για την Ιαπωνία και μόνο

Η Toyota ανακοίνωσε πως το GT 86 για την Ιαπωνία και μόνο, αποκτά δύο νέες εκδόσεις, μια άκρως επιθετική (TRD 14R-60) και μια (style Cb) που αλλάζει κατά πολύ την εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Το TRD 14R-60 βασίζεται στο TRD Griffon concept και είναι εξοπλισμένο με ένα εξαιρετικά επιθετικό, οριακά αγωνιστικό bodykit που αποτελείται από διαφορετικούς προφυλακτήρες,

νέες πλαϊνές ποδιές και φουσκωμένους θόλους. Το μοντέλο έχει επίσης canards, ανθρακονημάτινη οροφή, πίσω διαχύτη και μία τεράστια αεροτομή. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε φυσικά τις κεντρικές πλέον, απολήξεις της εξάτμισης και τις σφυρήλατες ζάντες μαγνησίου 18 ιντσών με ελαστικά διάστασης 235/40/18. Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου τα καθίσματα έχουν αντικατασταθεί από νέα, ελαφρύτερα, η καμπίνα “διακοσμείται” από carbon διακοσμητικά και το τιμόνι έχει πλέον επένδυση alcantara.

Κάτω από το καπό, ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος boxer κινητήρας, έχει εξοπλιστεί με πιο ελεύθερη εισαγωγή αέρα με νέο φίλτρο και ψυγείο λαδιού. Παρά τις αλλαγές στην εισαγωγή και την εξαγωγή, η Toyota μας δίνει ακριβώς τα ίδια νούμερα για την ιπποδύναμη και την ροπή (200 άλογα και 205 Nm ροπής). Ο κινητήρας, συνεργάζεται με ένα αναβαθμισμένο 6-τάχυτο κιβώτιο με κοντές σχέσεις. Το βολάν είναι πλέον ελαφρύτερο, ο συμπλέκτης πιο ανθεκτικός ενώ στον λεβιέ, έχει τοποθετηθεί short-shift.

Από την συνολική αναβάθμιση, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει το ήδη εξαιρετικό πλαίσιο, που “δένεται” με μπάρα θόλων, ένα V-brace στο πορτ-μπαγκάζ και ρυθμιζόμενη ανάρτηση με νέες βάσεις. Το 14R60 έχει επίσης βελτιωμένα φρένα-εξαπίστονα σε δίσκο 365mm εμπρός και διπίστονα σε δίσκο 330mm πίσω- και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ενώ το βάρος είναι 1.230 κιλά. Η παραγωγή θα περιοριστεί στις 100 μονάδες και η τιμή της ειδικής αυτής έκδοσης ξεκινά από τα 6.300.000 yen. (€45.870).

Από την άλλη, το Toyota GT 86 style Cb αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Toyota 86xstyle Cb Concept με την μεγαλύτερη αλλαγή του να βρίσκεται στο μπροστά μέρος, αφού διαθέτει εντελώς νέα σχεδίαση, με νέο προφυλακτήρα, νέα φωτιστικά σώματα και νέα γρίλια. Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέες απολήξεις εξατμίσεων, νέος προφυλακτήρας, αεροτομή και νέα πίσω φωτιστικά σώματα.

Πατά πάνω σε ζάντες της BBS με ελαστικά διαστάσεων 215/45/18 μπροστά και 225/45/19 πίσω και οι μόνες αλλαγές μηχανικά εντοπίζονται στα μεγάλα φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά και διπστονες πίσω. Στο εσωτερικό υπάρχει νέος φωτισμός στο ταμπλό, σκουρές καφέ επενδύσεις, νέα πατάκια και διακοσμητικά στο τιμόνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα