Test Drive: Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDM-2

H Alfa Romeo Mito ήταν από τα πρώτα αυτοκίνητα που είχαμε δοκιμάσει στη νεοσύστατη τότε κατηγορία μας, των Test Drive. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, αρκετά αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα χέρια μας και ακολουθούν ακόμα περισσότερα.

Στη πρώτη μας επαφή είχαμε δοκιμάσει μία MiTo με τον MultiAir των 1.368 κ.εκ. που με τη βοήθεια turbo

απέδιδε 135 άλογα στις 5.000 σ.α.λ. και 230 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. Όμως, στην εποχή της ασταμάτητης μόδας της πετρελαιοκίνησης στην Ελλάδα που με το ποσοστό διείσδυσης στην αγορά πλέον να φτάνει το 57% για το μήνα Φεβρουάριο δε θα μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και να μη δοκιμάσουμε και τη Mito με τον 1,3 JTDM-2. Οι εντυπώσεις που μας είχε αφήσει το βενζινοκίνητο σύνολο ήταν ότι πρόκειται για ένα απολύτως αξιοπρεπές αυτοκίνητο με σκληρή ανάρτηση και σπορ οδικής συμπεριφοράς που με μελετημένη αρχιτεκτονική και έξυπνες λύσεις συνδυάζει ευχαρίστηση και στιβαρή κατασκευή.

Στα συνΟδική ΣυμπεριφοράΠοιότητα ΚατασκευήςΠοιότητας ΚύλισηςΚινητήρας/Επιδόσεις εν κινήσειΑυτονομίαΦρέναΟικονομικός κινητήραςΦρέσκος ΣχεδιασμόςΗχομόνωσηΣτα μείονΣκληρή ΑνάρτησηΠρακτικότηταΤιμήΑίσθηση κιβωτίου ταχυτήτωνΈλλειψη 6ης ταχύτητας

Απ’έξω

Πως όμως τώρα ένα αυτοκίνητο που μας έχει ενθουσιάσει (και όλο τον Τύπο) για την οδηγική του απόλαυση μπορεί να συνδυαστεί με έναν diesel κινητήρα που το κύριο μέλημα του είναι η οικονομία καυσίμου;

Καταρχήν, το κύριο ερώτημα είναι σε ποιους απευθύνεται. Προσωπικά θα έλεγα σε αυτούς που ναι μεν θέλουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά της “καρότσας” του αυτοκινήτου αλλά από την άλλη και με τη βενζίνη στο “θεό” να θέτει την οικονομία ψηλά στις προτεραιότητές του και να κάνει τις επισκέψεις στο βενζινάδικο πιο αραιές. Είναι το κοινό που ναι μεν θέλει να “χώνεται” στις στροφές και να μη θυσιάζει το στυλ και τη χαρά της σπορ οδήγηση αλλά γράφει πολλά χιλιόμετρα σε ετήσια βάση, είτε στη πόλη είτε στον ανοιχτό δρόμο και η Mito σίγουρα δεν θα τους απογοητεύσει.

Η Mito είναι εκ των πραγμάτων ένα design icon και το μοντέλο που σήμανε την έναρξη μίας νέας εποχής για την Alfa Romeo. Το πανέμορφο εξωτερικό του διαθέτει και στυλ και χαρακτήρα και όσο και να παραξενεύει μερικούς η σχεδίαση του εμπρός μέρους επουδενί δεν αποτελεί ένα κουτί με ρόδες και δεν περνάει απαρατήρητο. Στιλιστικά οι διαφορές σε σχέση με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις λάμπουν δια της απουσίας τους. Δεν υπάρχει καμία, τίποτα που να υποδηλώνει την ύπαρξη πετρελαιοκινητήρα κάτω από το καπό, ούτε κάποιο λογότυπο στη πίσω πόρτα. Αυτό συνεχίζει να δίνει στην Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDM-2 Diesel ένα ξεχωριστό χαρακτήρα με τις επιρροές από την 8C Competizione να την τιμούν στο τελικό αποτέλεσμα, διατηρώντας τις κομψές και σπορτίφ πινελιές που το κάνουν να ξεχωρίζει εντελώς από τα υπόλοιπα μοντέλα του ανταγωνισμού. Οι καμπύλες παντού, στα στρογγυλά φώτα πίσω και στο τρισδιάστατο θυρεό με το σήμα της Alfa Romeo στο κέντρο της μούρης και την πινακίδα στα δεξιά αλλά και οι αρκετές επιλογές προσωποποίησης με την την δυνατότητα επιλογής διαφορετικού χρωματισμού περιγράμματος στα φώτα, στους καθρέφτες αλλά και τοποθέτηση αυτοκόλλητων να του προσδίδουν μια μοναδικότητα.

Από μέσα

Περνώντας στο εσωτερικό, οι διαφορές με το αντίστοιχο βενζινοκίνητο που είχαμε δοκιμάσει είναι μόλις δυο, το στροφόμετρο που πλέον η τελευταία ένδειξη είναι οι 6.000 σ.α.λ. με τα τα κόκκινα να ξεκινούν από τις 4.500 σ.α.λ και ο μετρητής καυσίμου που αντί για Benzina γράφει Diesel. Κατά τ’άλλα όλα είναι πανομοιότυπα, από το εξωτερικό λευκό χρώμα μέχρι και το κόκκινο χρώμα των εσωτερικών επενδύσεων. Οι λεπτομέρειες εδώ και πάλι κερδίζουν τον υποψήφιο αγοραστή καθώς τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο, η εικόνα του εσωτερικού με την κόκκινη απομίμηση carbon, ο όμορφος πίνακας οργάνων και η εξαιρετική θέση οδήγησης με τα αλουμινένια πεντάλ βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα σκληρά πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια σημεία, την χωρίς έμπνευσης κεντρική κονσόλα αλλά και την έλλειψη θηκών για μικροαντικείμενα. Tη βόλεψη τους θα βρουν άνετα τέσσερις ενήλικες, αν αναλογιστούμε το 3πορτο και συμπαγές αμάξωμα, που όμως μειονεκτεί στο χώρο των αποσκευών καθώς τα 270 λίτρα και το ψηλό κατώφλι σίγουρα δε θα ικανοποιήσουν για πολλές εξορμήσεις. Αυτό που μου άρεσε πολύ στο αυτοκίνητο είναι ο κλειστοφοβικός χαρακτήρας, τα μικρά παράθυρα, το ψηλό κατώφλι της πόρτας που ουσιαστικά αφήνει έκθετο προς τα έξω μόνο το κεφάλι αλλά και η σκουρόχρωμη ταπετσαρία της οροφής που δημιουργούν πολεμικές διαθέσεις.

Το ηχοσύστημα ήταν αρκετά δυνατό, χωρίς να μπερδεύει στις πολύ υψηλές εντάσεις και θα ικανοποιήσει με την απόδοση του τον μέσο χρήστη. Σε ότι αφορά την ηχομόνωση, στη καθημερινή χρήση δε θα προβληματίσει καθόλου και θα προσφέρει ιδανική απορρόφηση με το μόνο φάουλ τα λεπτά που ο κινητήρας είναι κρύος να περνάει προς τα μέσα αρκετός θόρυβος και κραδασμοί. Συνολικά βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, καθώς δύσκολα θα καταλάβεις από μέσα ότι οδηγείς πετρέλαιο και επίσης ακόμη και σε πολλά χιλιόμετρα, οι αεροδυναμικοί θόρυβοι που μεταφέρονται στο εσωτερικό της καμπίνας είναι αμελητέας ποσότητας.

Κατά τ’άλλα ο επιλογέας του DNA αλλάζει το χαρακτήρας του αμαξιού και μάλιστα αρκετά το οποίο μεταβάλλει την απόκριση του κινητήρα στο πάτημα του γκαζιού, ανάλογα με τη θέση του διακόπτη ανάλογα σε ποια θέση βρίσκεται, Dynamic, Normal και All Weather. Mε την θέση στο D, το αμάξι σχεδόν μεταμορφώνεται ή τουλάχιστον έτσι υποσυνείδητα πιστεύεις, και σε προδιαθέτει για επιθετική και συνήθως παράνομη οδήγηση (μη το επιχειρήσετε με το δικό σας).

Κινητήρας

Και πάμε στο ζουμί της υπόθεσης και το λόγο δοκιμής αυτού του αυτοκινήτου, τον diesel κινητήρα με τον “πράσινο” χαρακτήρα του και το πως μπορεί να συνδυαστεί με το συγκεκριμένο πλαίσιο. Μιλώντας τεχνικά πρόκειται για τη δεύτερη γενιά του 1.3 JTDM και είναι προϊόν του in-house τμήματος FPT (Fiat Powertrain Technologies). Έχει χωρητικότητα 1.248 κ.εκ., διαθέτει άμεσο ψεκασμό τεχνολογίας Common Rail, κοινή γραμμή τροφοδοσίας και turbo μεταβλητής γεωμετρίας και διατίθεται με δυο επιλογές στην ιπποδύναμη του, τη μικρή των 85 ίππων και την ισχυρότερη έκδοση των 95 ίππων, με τη ροπή να είναι κοινή συνιστώσα και στις δυο επιλογές και να ανέρχεται στα 200 Nm με αποκορύφωση στις μόλις 1.500 σ.α.λ.

Το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο πληρεί τα στάνταρ του Euro5 και διαθέτει νέα σύγχρονα μπεκ που εξασφαλίζουν μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα στην έγχυση καυσίμου στον θάλαμο καύσης. Εξαιτίας του των 8 συνολικά εκχύσεων, τα εξελιγμένα μπεκ προσφέρουν βέλτιστη διαδικασία εισαγωγής καυσίμου στον θάλαμο καύσης, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2, συνεπικουρούμενα με τα συστήματα Start&Stop, τη μακριά κλιμάκωση του κιβωτίου και την ένδειξη αλλαγής ταχύτητας στις σωστές στροφές λειτουργίας του κινητήρα (GSI) που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 10% στη κίνηση μέσα στην πόλη. Γενικά πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κινητήρια σύνολα της αγοράς και μόνο τυχαίο δε μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι Opel, Suzuki και Chevrolet το έχουν τοποθετήσει σε διάφορα μοντέλα τους, με τους Ιταλούς να αποδεικνύουν τη παράδοση τους στο “πετρέλαιο”.

Η κίνηση φυσικά μεταδίδεται στον εμπρός άξονα μέσω ενός πεντατάχυτου κιβωτίου με το e-Q2, δηλαδή την ηλεκτρονική προσομοίωση της λειτουργίας του διαφορικού σε μηχανικό να ενεργοποιείται μόνο στις επιλογές Dynamic και All Weather.

Πρακτικά, το συγκεκριμένο σύνολο σε προκαλεί να παίξεις με την εθιστική ροπή του. Τραβάει πραγματικά από πολύ χαμηλά χωρίς να υπάρχει εμφανέστατη κλωτσιά και με τον ελαστικό χαρακτήρα του από τις χαμηλές στροφές να θέλει να τον δουλεύεις στο εύρος στροφών από 1.800 σ.α.λ. μέχρι 3.800 σ.α.λ. Όπως οι περισσότεροι diesel, έτσι και αυτός, μπορείς να τον δουλεύεις με μια ταχύτητα πάνω και να είσαι ήρεμος στις αστικές μετακινήσεις ότι θα έχεις ανά πάσα στιγμή τη δύναμη κάτω από το δεξί σου πόδι για να επιχειρήσεις ένα προσπέρασμα. Φυσικά δε προσφέρεται για υψηλά revs, με αυτό να αφαιρεί την σπορ αίσθηση που σου χαρίζει ο βενζινοκινητήρας και όλα αυτά μεταφράζονται και στην υστέρηση σε επιδόσεις καθώς για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 11,6 δευτ. στη “δυνατή” έκδοση και 12,9 δευτ. Η τελική ταχύτητα για το πρώτο εύκολα θα σκαρφαλώσει λίγο παραπάνω από τα 180 χλμ/ώρα και στην ασθενέστερη έκδοση 10 χλμ/ώρα λιγότερα. Όμως εκεί που σε κερδίζει είναι οι ρεπρίζ του κυρίως με τη δεύτερη και τρίτη σχέση στο κιβώτιο που το αμάξωμα βάρους 1.150 κιλών μαζεύει με χαρακτηριστική ευκολία χιλιόμετρα. Οι εκπομπές ρύπων CO2 για την επιλογή με τα 95 άλογα ανέρχονται στα 112 γρ/χλμ κάτι που σημαίνει τέλος κυκλοφορίας €100,8 ενώ για τη μικρή έκδοση δε πληρώνει σήμα καθώς εκπέμπει μόλις 90 γρ/χλμ.

Στον δρόμο

Στο δρόμο ο μικρός JTDM-2 σε συνδυασμό με τη σωστή και σφικτή κλιμάκωση των τριών πρώτων σχέσεων προσπαθεί να μια ευχάριστη και χαρούμενη μετακίνηση εντός πόλης με το μόνο παράπτωμα του συνόλου να είναι η έλλειψη έκτης σχέση κάτι που θα βόλευε να ρίξει ακόμα περισσότερο τη κατανάλωση ειδικά όταν κινείσαι για αρκετή ώρα σε αυτοκινητόδρομο.

Όπως και να έχει όμως η λέξη οικονομία είναι κάτι που γνωρίζει καλά ο συγκεκριμένος κινητήρας και αν επιλέξεις συντηρητική οδήγηση με ένα πλήρες ρεζερβουάρ, που χωράει 45 λίτρα, μπορείς εύκολα να γράψεις 900 χλμ στο οδόμετρο. Η γενική μέση κατανάλωση που έγραψε ακούμπησε τα 5.3 λίτρα/100 χλμ, κάτι που είναι μόλις ένα λίτρο παραπάνω από την τιμή που ανακοινώνει το ιταλικό εργοστάσιο. Εντός των τειχών με τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας και νορμάλ οδήγηση, η κατανάλωση δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από τα 6.2 λίτρα/100 χλμ, ενώ στην Εθνική οδό και με 125 χλμ/ώρα στο cruise control όπως προείπα και με ύπαρξη 6ης ταχύτητας θα μπορούσε να γράψει κάτω από 4.7 λίτρα/100 χλμ. Αλλά ακόμα και υπό αρκετή πίεση που έγιναν μερικά χιλιόμετρα τα 8 λίτρα θεωρούνται καλή τιμή.

Κατά τα άλλα το πάτημα στο δρόμο της MiTo 1.3 JTDM-2 δεν αλλάζει καθόλου σε σχέση με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις τα περιθώρια πρόσφυση είναι εξαιρετικά υψηλά, χωρίς υπερβολές κάτι που συμβάλλουν και τα διαστάσεων 195/55 με στάνταρ ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Η άνεση της ανάρτησης βρίσκει την σωστή αναλογία μεταξύ απορρόφησης και κοπανήματος τηρουμένων πάντα των αναλογίων καθώς ποτέ δεν έκρυψε τις σπορ καταβολές του. Το οξύμωρο της υπόθεσης όμως είναι η μη πλήρη απενεργοποίηση του σύστημα δυναμικού ελέγχου της συμπεριφοράς του οχήματος (VDC) που όμως σε αφήνει να παίξεις και μόνο αν υπερβάλλεις θα επέμβει ακόμα και στη θέση off. Ποτέ δεν έκρυψε ότι στις πιο “κρατήρες” των ελληνικών δρόμων θα σε κάνει να νιώσεις άβολα και θα σε ενοχλήσει ο τρόπος απόσβεσης τους, ούτε επίσης ότι η σχετικά χαμηλή μούρη μπορεί να βρει πιο εύκολα απ’όσο θεωρητικά θα περίμενες σα κάποιο σαμαράκι, αλλά αυτά είναι που του δίνουν αυτή τη επιθετική συμπεριφορά και σχεδίαση.

Τιμή

Όλοι ξέρουμε ότι οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις της πλειοψηφίας (υπάρχουν απειροελάχιστες εξαιρέσεις) των αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά είναι πιο ακριβές από τις αντίστοιχες βενζινοκίνητες και θα πρέπει να γράφεις αρκετά χιλιόμετρα ετησίως για να αποφέρει απόσβεση μια τέτοια αγορά.

Το αντίτιμο που πρέπει να καταβάλεις για να κάνεις δικιά σου τη MiTo με τον 1.3-λίτρο JTDM-2 κινητήρα συμπεριλαμβανομένου της απόσυρσης είναι €17.640 με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 7 αερόσακους, ABS με EBD, Brake Assist, σύστημα ευστάθειας (VDC), ASR, MSR, CBC, Hill Holder, e-Q2, DNA, σύστημα start & stop, ένδειξη αλλαγής ταχύτητας στο κιβώτιο, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα με MP3, Bluetooth, 6 ηχεία και χειριστήρια στο τιμόνι, δερμάτινο τιμόνι/επιλογέας/χειρόφρενο και υπολογιστής ταξιδιού.

Κλείνοντας

Η Alfa Romeo MiTo με τον 1.3-λίτρου JTDM-2 επιτυγχάνει με επιτυχία θα έλεγα το πάντρεμα της οικονομίας αλλά και της χαράς της οδήγησης μιας Alfa. Το όμορφο και ξεχωριστό αυτοκίνητο (Ιταλοί γαρ) σου ζωγραφίζει πάντα το χαμόγελο με την οδηγική απόλαυση να βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές της. Έχει μια διαφορετική προσωπικότητα από αυτή που αρχικά γνωρίσαμε και είναι ένα στιλάτο, οικονομικό και ευχάριστο καθημερινό αυτοκίνητο.

Tεχνικά χαρακτηριστικάAlfa Romeo MiTo 1.3 JTDM-2ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣΕμπρόςΑνεξάρτητη διάταξη μεταξύ των τροχών, τύπου McPherson, τηλεσκοπικά αμορτισέρ διπλής ενέργειας, αντιστρεπτική δοκός με ντίζες σύνδεσης με μπίλιαΠίσωΤροχοί συνδεδεμένοι μέσω στρεπτού άξονα και αντιστρεπτικής δοκού, τηλεσκοπικά υδραυλικά αμορτισέρΒΑΡΗ – ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡΒάρος κενού οχήματος (Kg)1135Ρυμολκούμενο βάρος με φρένα φρένα (kg)500Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου (lt)45ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΜεταξόνιο (mm)2511Μετατρόχιο Εμπρός / Πίσω (mm)1483 / 1475Μήκος / Πλάτος (mm)4063 / 1720Ύψος (χωρίς φορτίο) (mm)1446Χώρος αποσκευών VDA (dm3) ελαχ.270ΕΠΙΔΟΣΕΙΣΕπιτάχυνση (sec) 0-100 km/h (1 άτομα + 30 κιλά)8.4Μέγιστη Ταχύτητα: km/h207ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΧωρητικότητα μπαταρίας (Ah)63ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (Οδηγία ΕΕ 2004/3/CE)Kύκλος εκτός πόλης (λίτρα/100km)4,5Αστικός κύκλος (λίτρα/100km)7.4Εκπομπές ρύπων – CO2 (gr/km)129Μικτή διαδρομή (λίτρα/100km)5.6ΚΙΝΗΤΗΡΑΣΑντιρρυπαντικές προδιαγραφέςEuro 5 με Start&StopΑριθμός κυλίνδρων, διάταξη4 σε σειρά, εγκάρσια εμπρόςΔιάμετρος x Διαδρομή (mm)72 x 84ΚαύσιμοΒενζίνηΚυβισμός (cc)1368Μέγιστη ισχύς HP (kW) / σ.α.λ.135 (99) / 5000Μέγιστη ροπή Nm (kgm) / σ.α.λ.206 (21) / 1750Σύστημα χρονισμού κινητήρα1 εκκεντροφόρος επικεφαλής με μηχανικά ωστήριαΣχέση Συμπίεσης9.8 : 1Τροφοδοσία ΚαυσίμουΗλεκτρονικός ψεκασμός πολλαπλών σημείων (MPI) με υπερσυμπιεστή σταθερής γεωμετρίας και intercoolerΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣΚιβώτιο ταχυτήτων, αριθμός σχέσεωνΜηχανικό 5 σχέσεων + όπισθενΚίνησηΕμπρόςΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣΚύκλος Στροφής (m)11.25ΤύποςΚρεμαγιέρα με ηλεκτρική υποβοήθησηΤΡΟΧΟΙ (std εξοπλισμός)Ατσάλινες Ζάντες195/55 R 16 (Progression)Ζάντες αλουμινίου195/55 R 16 (Distinctive)ΦΡΕΝΑ : Δ (Δίσκοι) T (Ταμπούρα) με ABS + EBDΕμπρός: Ø mmΔ 281Πίσω: Ø mmΔ 251
Keywords
alfa romeo mito, test drive, alfa romeo, test, drive, alfa, mito, alfa, alfa romeo, test, alfa romeo mito, drive, mito, test drive, turbo, πετρελαιοκινηση, ελλαδα, diesel, στυλ, design, icon, carbon, πετρελαιο, dna, dynamic, weather, συγκεκριμένο, fiat, νέα, μπεκ, gsi, opel, suzuki, chevrolet, ηλεκτρονική, σημαίνει, χλμ, αποσυρση, abs, brake, hill, mp3, mcpherson, std, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, αποσυρση αυτοκινητων 2011, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, υδραυλικα, ηλεκτρονική, αλογα, αυτοκινητα, αυτοκινητο, εθνικη, ζαντες, ηχεια, καθημερινη, οικονομια, πιεση, πλαισιο, ωρα, chevrolet, diesel, dna, icon, mp3, opel, suzuki, weather, αγορα, αμορτισερ, αρχιτεκτονικη, βενζινη, βοηθεια, βρισκεται, γεγονος, δυναμη, δυνατοτητα, ευχαριστο, ευκολα, υπαρχει, εγχυση, ελλειψη, εποχη, επιτυχια, εσωτερικων, θορυβος, εικονα, ισχυς, καθρεπτες, εκδοσεις, κινηση, κυκλος, λεπτομερειες, λιτρο, λογο, μακρια, μοιρα, μοντελα, μπορεις, παντα, οδηγηση, οξυμωρο, ουσιαστικα, παμε, πλαστικα, πορτα, ρεζερβουαρ, ροδες, ροπη, σιγουρα, συγκεκριμένο, σειρα, στυλ, ταπετσαρια, τιμη, τριτη, φαουλ, φυσικα, φτανει, χαμογελο, χλμ, χρωμα, χαρα, ψεκασμος, abs, carbon, design, εκπομπες, house, hill, κλωτσια, κρυος, λευκο, mcpherson, μπεκ, dynamic, σημαίνει, σημα, turbo, brake, χερια
Τυχαία Θέματα