Test Drive: Super K by Keraboss μαζί με αποκλειστική συνέντευξη [w/video]

Πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε παρουσιάσει την ιδέα και πρόταση μιας ελληνικής εταιρίας για ένα ελληνικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξολοκλήρου στην Ελλάδα και από ελληνικά χέρια. Το όνομα αυτού του είναι Keraboss Super K. Προτού όμως ξεκινήσω για τα του αυτοκινήτου καλό θα είναι να ρίξουμε μια ματιά στα άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτή τη προσπάθεια. Ο Παύλος Κεραμπός, ετών 66, είναι αρκετά παλιός στο χώρο του αυτοκινήτου άλλα και επιτυχημένος κατασκευαστής

αμαξωμάτων. Γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας ξεκίνησε από ηλικία 20 χρονών τη συμμετοχή του σε αγώνες αυτοκινήτων, με πρώτη συμμετοχή σε Rally Acropolis το 1966 με ένα NSU TT και τελευταία φορά που φόρεσε αγωνιστικά γάντια να είναι στο Rally Monte Carlo το 1972.

Μετά από τρία χρόνια αποφασίζει να αφοσιώσει την αγάπη του για τα αυτοκίνητα από άλλο πόστο, αυτό του κατασκευαστή, σχεδιαστή και εξελικτή αυτοκινήτων και έπειτα από τη συμβολή του στην εξέλιξη του Citroen Pony αλλά και σε κατασκευές Hard Top για λογαριασμό της FIAT Ελλάδος, θα τον οδηγήσει να δημιουργήσει την δικιά του βιομηχανία αυτοκινήτων, τη Safari Hellas, όπου και κατασκεύαζε τα τζιπ Safari με μηχανές VW.

Ακολουθούν αρκετές επιτυχημένες προσπάθειες, όπως το 1985 η μετατροπή και εξέλιξη σε Cabrio αλλά και Hard Top του Fiat Fiorino, το 1990 η μετατροπή του Polski Pick Up και Polonez Pick Up σε king cabs με μεγάλο χώρο φόρτωσης, η μετατροπή του Skoda Favorit σε Cabrio και Open Top. H ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda απευθύνθηκε σε αυτόν για την σχεδίαση και κατασκευή των ξύλινων ταμπλό για τα μοντέλα της. Η μεγαλύτερη προσωπική του επιτυχία ήρθε το 1993, όταν η Cabrio μετατροπή του Fiat Cinquecento γνώρισε στο χώρο των Rent-a-Car στα νησιά μας. Τελευταίες του δουλειές ήταν πάλι η μετατροπή σε Cabrio αυτοκίνητα όπως Seat Ibiza, Mazda 121, Fiat Uno αλλά και το παλιό Mini Cooper.

Από το 2004 και έπειτα από προτροπή της γυναίκας του, Στέλλα Κεραμπός, επεκτείνει τις δραστηριότητες του, πέρα από το σχεδιασμό και εξέλιξη αμαξωμάτων, στο χώρο των ηλεκτρικών βελτιώσεων και αναβαθμίσεων των αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο τμήμα το αναλαμβάνει η κα. Στέλλα Κεραμπός και δημιουργεί την ecu-chiptuning όντως γνώστρια του αντικειμένου έπειτα από εκπαίδευση σε μεγάλους βελτιωτές της Γερμανίας.

Φτάνοντας στο σήμερα, η εταιρεία Keraboss, είχε την αρχική ιδέα κατασκευής ενός εύχρηστου, ευκολοδήγητου και “παιχνιδιάρικου” funny car οχήματος, που σκοπό δεν έχει την αντικατάσταση των προσωπικών μας αυτοκινήτων για μεγάλες αποστάσεις, αλλά την προσωπική ευχαρίστηση του οδηγού εντός της πόλης, μπορεί δηλαδή εύκολα να χρησιμοποιηθεί για τις καθημερινές μετακινήσεις για το super market και για άλλες μικρές αποστάσεις. Το Super K, όπως το ονομάζει, είναι το πρώτο υλοποιημένο project και χρησιμοποιείται ως demo car για τις ανάγκες προώθησης και εύρεσης χρηματοδοτών-επενδυτών, με το δεύτερο σασί να είναι υπό κατασκευή και σύντομα έτοιμο. Πριν ξεκινήσουν την διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής του, έχουν π

Keywords
Τυχαία Θέματα