Η Fiat θα αυξήσει το μερίδιο της στην Chrysler τον Ιούλιο, αποχωρεί από την αγορά του Ιράν

Μετά την συμφωνία της Fiat με την Mazda ώστε να βγάλουν από κοινού ένα νέο roadster το οποίο θα βασίζεται πάνω στην επόμενη γενιά του MX-5, η Fiat φαίνεται πρόθυμη να αυξήσει το μερίδιο της στην Chrysler από το 58.5% στο 61.8%, μέσα στον Ιούλιο.

Ο ισχυρός άνδρας της Fiat

και της Chrysler, Sergio Marchionne, δήλωσε ότι είναι αρκετά πιθανό η Fiat να εξαγοράσει το 3.32% των μετοχών της Chrysler που αυτή τι στιγμή κατέχουν το UAW Retiree Medical Benefits Trust. Ο Marchionne κοιτάει μπροστά και επιθυμία του είναι να ενώσει τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες σε μια, ώστε να πουλάνε από κοινού, περισσότερα από 6 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως, έως το 2015.

Παράλληλα, το Fiat Group ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις λειτουργίες του στο Ιράν, μετά την Porsche και την Hyundai, ως απάντηση στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Η Fiat δήλωσε ότι υποστηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες για μια διπλωματική λύση στων ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις με το Ιράν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι κυρώσεις που έχουνε επιβάλει οι Η.Π.Α και η E.Ε στο Ιράν, έχουνε κάνει την εισαγωγή αυτοκινήτων να γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, ενώ οι τιμές των νέων αυτοκινήτων έχουνε εκτιναχθεί στα ύψη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα