Spy photos: Ο εκπρόσωπος της Jaguar στη μεσαία κατηγορία

Εδώ και κάποιο καιρό ακούγαμε φήμες για αυτοκίνητο που θα τοποθετείται απέναντι στην BMW 3 Series, την Mercedes-Benz C-Class και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας από την Jaguar, όμως μέχρι τώρα ήταν μόνο αυτό, φήμες. Για πρώτη φορά όμως έχουμε απτές αποδείξεις για το ότι όντως, η Jaguar

ετοιμάζει ένα entry-level sedan αντίστοιχο με την X-Type αλλά ελπίζω καλύτερο. Στις φωτογραφίες που βλέπετε, το πρωτότυπο «φοράει» το παρουσιαστικό της XF αλλά με διαφορετική οροφή, μικρότερες πόρτες, διαφορετικό «κόψιμο» στο πορτ-μπαγκάζ και αλλαγμένη εξάτμιση. Παρότι η νέα F-Type σίγουρα θα αποτελέσει έμπνευση και εδώ, μην περιμένετε σημαντικές ομοιότητες αφού ήδη η Jaguar έχει ξεκαθαρίσει πως τα sedans της θα διαφοροποιούνται σχεδιαστικά από τα sports cars.

Το νέο μοντέλο είναι πιθανό να ονομάζεται XS και θα βασίζεται στην PLA (Premium Lightweight Architecture) πλατφόρμα της Jaguar με προφανή από το όνομα οφέλη στο βάρος. Προς το παρόν είναι γνωστή εσωτερικά X760 και οι φήμες λένε ότι θα κινείται από turbo τετρακύλινδρους (μεταξύ των οποίων ο 2,2 λίτρων diesel και ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος βενζινοκινητήρας που ήδη κινεί κάποια μοντέλα) με diesel και supercharged εξακύλινδρους να συμπληρώνουν την γκάμα. Ως πιθανό έτος παραγωγής ακούγεται το 2015 και θα ακολουθήσουν τετρακίνητες, coupe και cabrio εκδόσεις πάνω στην ίδια πλατφόρμα.

[Πηγή: Autoexpress]

Keywords
Τυχαία Θέματα