Το Chevrolet Volt ξεπερνά σε πωλήσεις τους ανταγωνιστές του

Για πρώτη φορά σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές που μας έρχονται από το Bloomberg, το Chevrolet Volt και το Toyota Prius ξεπέρασαν σε πωλήσεις το Nissan Leaf.

Το Volt κατέκτησε την

κορυφή ως το plug-in υβριδικό με τις περισσότερες πωλήσεις το 2012, φτάνοντας –και ξεπερνώντας- τα 30.000 κομμάτια, 30.090 για την ακρίβεια, αφήνοντας πίσω του το all-time-classic Toyota Prius που περιορίστηκε στις 27.181 μονάδες. Τρίτο, αλλά όχι και τόσο μακριά από τους ανταγωνιστές, όπως είπα και πριν, το Nissan Leaf με 25.435 αυτοκίνητα.

Οι συνολικές πωλήσεις αποκλειστικά ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών μοντέλων διπλασιάστηκαν το 2012 σε σύγκριση με το 2011 και οι αναλυτές περιμένουν περαιτέρω αύξηση στις 225.000 μονάδες για το 2013, που αντιστοιχεί σε 89% επιπλέον σε σύγκριση με πέρυσι. Ακόμα και έτσι όμως, δεν παύει να αποτελεί μόλις το ένα τρίτο της ζήτησης που περίμεναν οι κατασκευαστές γεγονός που ανησυχεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά πολύ περισσότερο από αυτές, τους προμηθευτές μπαταριών.

Οι Η.Π.Α. αποτελούν το 46% των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με την Ευρώπη και την Ιαπωνία να μοιράζονται την δεύτερη θέση με 23% έκαστη. Περιέργως, η Κίνα ήταν η μοναδική χώρα στην οποία οι πωλήσεις έπεσαν το 2012. Για να καταλάβετε τη σημασία που δίνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα ηλεκτρικά/υβριδικά οχήματα αξίζει να αναφέρω πως ο τομέας στη Nissan που αφορά σε αυτά τα οχήματα, είναι πλέον υπό την άμεση και διαρκή επίβλεψη του Γενικού Διευθυντή ενώ στην GM δουλεύουν πάνω σε ένα ηλεκτρικό όχημα με αυτονομία 320km στοχεύοντας σε 500.000 ηλεκτρικά/υβριδικά οχήματα στο δρόμο μέχρι το 2017.

[Πηγή: Bloomberg]

Keywords
Τυχαία Θέματα