Rolls-Royce: Ναι στα υβριδικά. Όχι στα diesel και τα ηλεκτρικά. Ίσως στα SUV

Με τις πωλήσεις της Rolls-Royce να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει η συζήτηση για τον δρόμο που θα ακολουθήσει στο εγγύς μέλλον η εταιρία. Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε πως ετοιμάζεται η Wraith convertible ενώ σειρά έχουν οι αντικαταστάτριες των Phantom και Ghost. Όμως πρέπει να απαντηθεί και η ερώτηση που αφορά στο powertrain των επερχόμενων μοντέλων.

Ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing του BMW Group,

Ian Robertson, επιβεβαίωσε πως η Rolls-Royce θα λανσάρει υβριδικές εκδόσεις. Μπορεί να έχουν πέσει πρακτικά όλες οι πιθανές προτάσεις στο τραπέζι, αλλά προς το παρόν, η μοναδική που φαίνεται να έχει πάρει το ok από τους πελάτες σε πρώτη φάση και έπειτα από την εταιρία, είναι αυτή της υβριδικής τεχνολογίας.

Δοκιμάσαμε διάφορες επιλογές στην Rolls-Royce πριν μερικά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μίας πλήρως ηλεκτρικής. Τα χαρακτηριστικά ήταν πολύ καλά, αλλά το feedback από τους πελάτες, ήταν “ίσως όχι ακόμα”.

Όσον αφορά στους diesel κινητήρες, απορρίφθηκαν επειδή είναι ένα κατεξοχήν “Ευρωπαϊκό” προϊόν που έχει πρακτικά μηδενική απήχηση στις Η.Π.Α. και πολύ περισσότερο στην Ασία. Τέλος, ο Robertson επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πως η Rolls-Royce εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής ενός SUV, χωρίς όμως να έχει παρθεί κάποια απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα