Red Bull: Μόνο στο τέλος της χρονιάς θα μπορέσουμε ν’ ανταγωνιστούμε τις Mercedes και Ferrari

Το… τσουνάμι αλλαγών στη Formula 1 που γνωρίσαμε πέρυσι είχε σαν αποτέλεσμα να ρίξει τη Red Bull Racing από την κορυφή, με τη Mercedes να παίρνει επάξια τη θέση της. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για την αυστριακή ομάδα φέτος: η ανταγωνιστικότητα της RB11 δεν είναι κορυφαία και τα προβλήματα αξιοπιστίας εξαιτίας του Renault

Energy F1-2015 έχουν σαν αποτέλεσμα χαμένα χιλιόμετρα και βαθμούς, κάτι που έχει ρίξει την RBR στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά από 4 αγώνες.

Η ομάδα τους Milton Keynes έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί ν’ αυξήσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα ενός μονοθεσίου μέσα στη χρονιά, ωστόσο τα πράγματα φέτος δεν είναι εύκολα. Σίγουρα, το 5ο power unit θα είναι μία σημαντική βοήθεια για τον περιορισμό των ποινών, όμως η Mercdes και η Ferrari δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο αυτή τη στιγμή.

Μένουν ακόμα 15 αγώνες για να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, και πολλά μπορεί ν’ αλλάξουν ως προς την ανταγωνιστικότητα, μα ο Helmut Marko, αγωνιστικός σύμβουλος της RBR, πιστεύει ότι θα πάρει πολύ χρόνο στην ομάδα του, προκειμένου να μπορεί ν’ αποτελέσει αντίπαλο για τις δύο κορυφαίες αυτή τη στιγμή ομάδες, κατηγορώντας ουσιαστικά και πάλι τη Renault.

Ρεαλιστικά, μόνο στο τέλος της σεζόν θα έχουμε τη δύναμη ν’ ανταγωνιστούμε τη Mercdes και τη Ferrari. Έχουμε κάνει τα πάντα για να έχουμε το καλύτερο σασί. Αλλά, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι δύσκολος χωρίς κινητήρα.

Είναι σημαντικό για τον επόμενο αγώνα να πετύχουμε τουλάχιστον ένα σημαντικό ποσό για την αξιοπιστία. Μόνο τότε μπορείς να δουλέψεις στην οδηγική συμπεριφορά, και τελικά στη δύναμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα