O Elon Musk λέει πως τα συμβατικά αυτοκίνητα θα πρέπει να απαγορευτούν, με τους οδηγούς να είναι επικίνδυνοι

Για ακόμη μια φορά, ο Elon Musk προκαλεί με δηλώσεις του. Στο περιθώριο του συνεδρίου NVIDIA GPU,είπε πως στο μέλλον, θα πρέπει οι άνθρωποι να μην οδηγούν τα αυτοκίνητα, χαρακτηρίζοντάς τους ως επικίνδυνους. Συμπλήρωσε πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι το μέλλον, αφού θα είναι ασφαλέστερα από εκείνα που οδηγούν οι άνθρωποι, μιας και δεν θα τους αποσπά τίποτα τη προσοχή, λέγοντας πως θα πρέπει οι νομοθέτες να απαγορεύσουν τα συμβατικά αυτοκίνητα ως επικίνδυνα.

Ο Musk θεωρεί πως τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν σε ταχύτητες

μεταξύ 25 και 80 χλμ/ώρα, μιας και στον αυτοκινητόδρομο, “τα πράγματα είναι πολύ λιγότερο περίπλοκα” όπως είπε. Οι δηλώσεις αυτές, όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν, με τον Musk, αμέσως μετά την εκδήλωση να γράφει στο Twitter του πως η Tesla είναι υπέρ των ανθρώπων που οδηγούν τα αυτοκίνητά τους και πάντα θα είναι, αλλά τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι ασφαλέστερα από αυτούς.

Στόχος του Musk είναι η Tesla να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτόνομων αυτοκινήτων, με το μεγαλύτερο πρόβλημα στην χρήση τους να είναι το νομικό πλαίσιο. Τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Tesla θα διαθέτουν πάντα ένα σύστημα παράκαμψης της αυτόματης λειτουργίας, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο ο οδηγός.

Στις σχετικές ειδήσεις, οι πωλήσεις της Tesla στη Κίνα εξακολουθούν να μην πηγαίνουν όπως θα ήθελε ο Musk, με την εταιρία να περικόπτει το 1/3 των θέσεων εργασίας της στη Κίνα λόγω των χαμηλών πωλήσεων. Μέχρι σήμερα η Tesla στη Κίνα έχει πουλήσει σχεδόν τα μισά αυτοκίνητα που έχει στείλει. 4.800 Model S έχουν φτάσει στη Κίνα, με τα 2.301 από αυτά να παραμένουν στις αντιπροσωπείες.

Bonus! Δες δύο οικογένειες να το διασκεδάζουν μαζί με τα παιδιά τους, επιταχύνοντας μέσα σε ένα τετρακίνητο Model S P85D των 700 ίππων.

Keywords
Τυχαία Θέματα