Newey: Πολύ διαφορετικά στη Red Bull απ’ ό,τι στη McLaren

23:32 8/2/2013 - Πηγή: AutoBlog

Το μεγάλο κεφάλι που βρίσκεται πίσω από την πολύ μεγάλη επιτυχία της Red Bull, ο Adrian Newey, μιλά ξανά για την τωρινή του ομάδα. Ο guru της αεροδυναμικής έγινε μέλος της αυστριακής ομάδας στις αρχές τού 2006, και από το 2009, όταν έγινε η μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς, ο Newey ανέβασε τη RBR στην κορυφή τού κόσμου, δίνοντας της 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Ο

54χρονος εργαζόταν πριν για λογαριασμό της McLaren, και τώρα, τονίζει ότι οι συνθήκες στις δύο ομάδες είναι διαφορετικές, παρόλο που και οι δύο κάνουν πρωταθλητισμό.

Για ‘μένα, εδώ είναι το ιδανικό. Θέλω να έχω να διαχειρίζομαι όσο το δυνατόν λιγότερα, και να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σκέψης για το αυτοκίνητο. Στη Red Bull, είναι πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι στη McLaren.

Ο Newey αναφέρθηκε και στο τελευταίο του δημιούργημα, την RB9, λέγοντας πως είναι ένα μικρό θαύμα το γεγονός ότι πήρε μέρος στις πρώτες δοκιμές, λόγω της μικρής καθυστέρησης στον σχεδιασμό της, διότι ο Sebastian Vettel διεκδικούσε το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο αγώνα, συνεπώς οι τεχνικοί της Red Bull έπρεπε να συνεχίζουν να βελτιώνουν την περσινή RB8.


[Πηγή: GMM | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

Keywords
Τυχαία Θέματα