Massa: Θα μπορούσα να ανέβω στο βάθρο, ήταν λάθος η στρατηγική

Μπορεί ο Pat Symonds να θεωρεί πως το αποτέλεσμα σήμερα ήταν δίκαιο, αλλά ο Felipe Massa πιστεύει πως η Williams θα μπορούσε να τερματίσει μπροστά από τη Ferrari του Sebastian Vettel, αν η στρατηγική της ομάδας του δεν ήταν λανθασμένη. Μετά το τέλος του αγώνα ο Βραζιλιάνος δήλωσε:

Θα μπορούσα να βρεθώ στο βάθρο γιατί ήμουν μπροστά από τον Vettel και μπορούσα να κρατήσω

τη θέση μου. Δυστυχώς έγινε λάθος στην επιλογή της στρατηγικής. Μπήκαμε στα pit τη λάθος στιγμή, οπότε βγήκα πίσω από τον Vettel και στη συγκεκριμένη πίστα είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις.

Όσον αφορά τα ελαστικά δεν πιστεύω πως χρειάζεται να κάνουμε κάτι, γιατί τα διαχειριζόμαστε καλά. Πρέπει να εργαστούμε πάνω στη κατανάλωση. Σήμερα είχαμε δυσκολία με την κατανάλωση. Ο ρυθμός της Ferrari ήταν καλός, το ξέραμε από τη Παρασκευή, οπότε και σήμερα τερμάτισαν λίγο πιο πάνω από εμάς. Πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε.

Από τη πλευρά του, ο Sebastian Vettel δήλωσε πολύ χαρούμενος με το σημερινό αποτέλεσμα, καθώς και με τη προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι της Ferrari, για να μπορέσει η Scuderia να φτάσει τη Mercedes.

Μπορούμε να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το σημερινό, πρώτο μας αποτέλεσμα. Πρέπει να κάνουμε πολλά για να φτάσουμε τις Mercedes, αλλά αυτό το αυτοκίνητο μας δίνει μια καλή βάση. Σε συνθήκες αγώνα είμαστε πιο κοντά από ότι στις κατατακτήριες και πρέπει να καθιερώσουμε τη θέση μας στους ερχόμενους αγώνες, για να καταφέρουμε έπειτα να πλησιάσουμε τις Mercedes. Είναι κρίμα που ο Kimi εγκατάλειψε, γιατί είναι πολύ σημαντικό να μαζεύουμε και με τα δύο μονοθέσια βαθμούς.

O Kimi Raikkonen δεν θα τιμωρηθεί από τη FIA για την μη ασφαλή απομάκρυνση του από τα pit, καθώς η τηλεμετρία έδειξε πως το μονοθέσιο του Φινλανδού δεν ήταν σε μη ασφαλή κατάσταση όταν απομακρύνθηκε από τα pit και επειδή η Ferrari του είπε να σταματήσει αμέσως, όταν η τηλεμετρία έδειξε κάποιο σφάλμα και ο οδηγός της Scuderia αντιλήφθηκε το πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα