Lauda: Δεν θέλουμε να κερδίσουμε όλους τους φετινούς αγώνες

Το εκπληκτικό ξεκίνημα της Mercedes στο φετινό πρωτάθλημα και η διαφορά της Wo5 με τον PU106A Hybrid στην πλάτη της, έχουν ήδη δημιουργήσει νέα ρεκόρ στη Formula 1. Σε τέσσερις αγώνες, τα ασημένια βέλη έχουν κατακτήσει 4 νίκες, 4 pole positions, 4 ταχύτερους γύρους, έχουν κάνει 3 ένα-δυο και έχουν βρεθεί στην πρωτοπορία όλων

των γύρων, κατόρθωμα που δεν έχει επιτευχθεί ξανά στην ιστορία του σπορ!

Αυτές οι επιδώσεις όχι απλώς έχουν κάνει την παντοκρατορία της περσινής Red Bull να ξεθωριάζει ήδη, αλλά, με το πάγωμα στην εξέλιξη των power units, φτάνουν τους ειδικούς να μιλούν για μια σεζόν που θα σπάσει τα ρεκόρ της McLaren MP4/4 από το 1988 (με 15 νίκες σε 16 αγώνες) και της Ferrari F2004 από το 2004 (με 15 νίκες σε 18 αγώνες). Μάλιστα, το δίδυμο Hamilton-Rosberg είναι το πρώτο από το 2004 που καταφέρνει να κάνει τρία συνεχόμενα ένα-δυο.

Έτσι, πέρα από τον αγώνα καθεαυτό στην Ισπανία και τα βήματα προόδου που περιμένουμε να δούμε στην εξέλιξη των μονοθεσίων των ομάδων, εάν η Mercedes διατηρήσει ή μεγαλώσει το προβάδισμά της, τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα παρακολουθήσουμε μια σεζόν με πολλά ρεκόρ να καταρρίπτονται. Πάντως, ο Niki Lauda απεύχεται ένα σενάριο όπου η W05 θα κατακτήσει όλες τις νίκες, αφού κάτι τέτοιο μόνο καλό δεν θα έκανε στη Formula 1.

Αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, είναι την ομάδα να δρέπει τους καρπούς από πολλούς μήνες δουλειάς. Ειδικά στον τομέα του turbo κινητήρα. Τέσσερις νίκες στη σειρά και δυνατοί αγώνες, αυτή είναι η μέγιστη απόδοση, αλλά δεν βλέπουμε την τρέχουσα κατάσταση ως φυσιολογική. Οι αντίπαλοί μας είναι βέβαιο πως θα γίνουν ακόμη πιο ισχυροί!

Δεν θέλουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες. Τα ρεκόρ αυτά σίγουρα δεν κάνουν καλό στη Formula 1. Αυτό που θέλουμε, είναι να οικοδομήσουμε μια σταθερή βάση για τα επόμενα χρόνια, ενώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πολλές φορές υπάρχουν πισωγυρίσματα.

Η επιτυχία της Mercedes της αξίζει και με το παραπάνω. Οι άνθρωποι της έκαναν καλύτερη δουλειά από όλους τους συναδέλφους τους και θα να ανταμειφθούν για αυτό. Εξάλλου, είναι στο χέρι των υπολοίπων να μπορέσουν να τους φτάσουν και να τους περάσουν στο μέλλον.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο Lauda πιστεύει αυτό που λέει ή όχι, όμως είναι σίγουρο πως η Formula 1 άλλαξε μεν τους κανονισμούς για να έρθει πιο κοντά στα καθημερινά αυτοκίνητα και να αναβαθμίσει το οικολογικό προφίλ της, αλλά και για να ανακατέψει την τράπουλα, να σταματήσει την κυριαρχία της Red Bull και να φέρει διάφορες ομάδες στη μάχη για τις νίκες και τους τίτλους. Έτσι, το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή, από τηλεοπτικής/διαφημιστικής πλευράς, είναι να περάσει από μια δυναστεία σε μιά άλλη.

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα