Hacker αποδεικνύει πως μπορεί να ξεκλειδώσει τις πόρτες αυτοκινήτου εξ’αποστάσεως [w/videos]

Ένας χάκερ, ο Silvio Cesare, από την Αυστραλία απέδειξε πως μπορεί να κλέψει ένα αυτοκίνητό χακάρωντάς το. Σύμφωνα με το Wired. o Cesare κατάφερε με έναν τρόπο να κλέψει τα δεδομένα από το κλειδί του οδηγού και να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο που υποτίθεται πως ήθελε να κλέψει.

Ο Αυστραλός δήλωσε πως ο οδηγός δεν θα καταλάβει το ότι κάποιος χάκαρε το κλειδί του, αφού το μόνο που ίσως τον υποψιάσει είναι το γεγονός πως θα χρειαστεί να πατήσει το κουμπί του ξεκλειδώματος του κλειδιού του μερικές φορές παραπάνω μέχρι αυτό να πιάσει.

Με

την μέθοδο του Cesare κάποιος ληστής θα μπορούσε να κλέψει το αυτοκίνητο ενός ανυποψίαστου οδηγού, με τον Cesare να έχει πειραματιστεί με το συγκεκριμένο hacking μόνο πάνω στο δικό του αυτοκίνητο, και να δηλώνει πως δεν έχει σχέδια να βγάλει διαθέσιμο στο κοινό τον κώδικα του προγράμματός του, αλλά επιθυμία του είναι να συνεργαστεί με τις αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε αυτές να κάνουν τα οχήματά τους πιο ασφαλή.

Στις σχετικές ειδήσεις, μια ομάδα δύο ερευνητών, κυκλοφόρησαν μια έκθεση στο συνέδριο Black Hat hacking στο Λας Βέγκας στο οποίο αναφέρουν πως τα 2014 Jeep Cherokee, 2014 Infiniti Q50 και 2015 Cadillac Escalade είναι τα οχήματα πως μπορούν να τα χακάρει κάποιο πιο εύκολα.

Η έκθεση δεν βασίζεται σε πραγματικές δοκιμές, αλλά σε μια λεπτομερή ανάλυση των συστημάτων των αυτοκινήτων (WiFi, Bluetooth κ.τ.λ). Τόσο η Chrysler όσο και η Nissan μέσω εκπροσώπων τους δήλωσαν πως θα προσπαθήσουν να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς των δύο ερευνητών και αν βρεθούν τρύπες στο λογισμικό, θα τις κλείσουν.

Στην ίδια έκθεση, τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα είναι τα Audi A8, Honda Accord, καθώς και το Dodge Viper.

Keywords
Τυχαία Θέματα