H Lexus είναι χαρούμενη με τον turbo κινητήρα της

21:10 4/1/2016 - Πηγή: AutoBlog

H Lexus άργησε λίγο να ακολουθήσει την downsizing εποχή και πρόσθεσε turbo βενζινοκινητήρα στη γκάμα της μέσα στο 2015, μια κίνηση που εκ του αποτελέσματος φαίνεται να την δικαιώνει. Σύμφωνα με τον επί κεφαλής του marketing της ιαπωνικής εταιρίας, Brian Bolain, η λέξη “turbo” έχει γίνει πραγματικά buzz στα premium αυτοκίνητα, και όχι μόνο να προσθέσω εγώ.

Προφανώς, οι νέοι κινητήρες turbo

έχουν αποκτήσει μια αίσθηση ότι συγκρίνονται ισότιμα με τους ανταγωνιστές των μοντέλων της, από τους πελάτες. Ακόμα κι αν μερικοί δεν γνωρίζουν ή δεν μπορούν να εξηγήσουν με ακρίβεια τι κάνει και πώς λειτουργεί ένας turbo κινητήρας, ξέρουν αυτοί ότι είναι ένα θετικό πράγμα και θέλουν να είναι τέτοιος ο κινητήρας στο νέο τους αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικά ο Bolain στη τελευταία του συνέντευξη είπε:

Το τι λέει ένας turbo κινητήρας στους τυπικούς καταναλωτές; Είναι ότι είσαι μοντέρνος.

Αυτή τη στιγμή, η Lexus διαθέτει μόλις έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης στην γκάμα της, τον 2,0-λίτρων, τετρακύλινδρο σε σειρά, ο οποίος ανάλογα το μοντέλο που τοποθετείται αποδίδει 235 ή 241 άλογα και 360 Nm ροπής. Εκτός από το NX, όλα τα άλλα μοντέλα της Lexus που εφοδιάζονται με τον συγκεκριμένο turbo κινητήρα συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Aisin, με το NX να διαθέτει ένα αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα