Η Haas στοχεύει στο Q2 και στους βαθμούς στον πρώτο αγώνα

16:10 4/1/2016 - Πηγή: AutoBlog

Οι ιθύνοντες της Haas F1 ή κάτι κρύβουν, ή είναι υπερβολικά αισιόδοξοι, ή θέλουν να προκαλέσουν με τις δηλώσεις τους για να προσελκύσουν χορηγούς. Κάπως έτσι μεταφράζω ότι στοχεύουν την βαθμολογούμενη δεκάδα στον εναρκτήριο αγώνα της νέας σεζόν, στο Grand Prix της Αυστραλίας τον Μάρτιο, που θα σηματοδοτεί το ντεμπούτο τους στην Formula 1.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας, Guenther Steiner, έχει ως στόχο οι Romain

Grosjean και Esteban Gutierrez να περάσουν στο Q2 στις κατατακτήριες δοκιμές, με τον Ιταλό να δηλώνει:

Θα θέλαμε να φτάσουμε στους βαθμούς. Στις κατατακτήριες, αν φτάσουμε στο Q2 θα είμαστε καλά. Το να έχουμε ευκαιρία να μπούμε στους βαθμούς είναι ο στόχος μας και να έχουμε μια καλή εμφάνιση. Για να δείξουμε τι δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια και να μην έχουμε μεγάλα δράματα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος μας αυτή τη στιγμή.

Προηγουμένως ο Steiner είχε εργαστεί σε Jaguar και Red Bull, και σε αντίθεση με ότι είχε κάνει, έπρεπε να δημιουργήσει την ομάδα της Haas από το μηδέν και παραδέχεται ότι η πρόσληψη προσωπικού ήταν δύσκολο μέχρι η ομάδα να αποσπάσει την υπογραφή του Romain Grosjean.

Μερικές φορές είναι καλύτερο να μπορείς να ξεκινήσεις από λευκή κόλλα χαρτιού και δεν χρειάζεται να διορθώνεις τα πράγματα, μπορείς να επιλέξεις τα άτομα που θέλεις και δεν προσπαθείς να αναπροσαρμόσεις ότι χρειάζεται. Αλλά είναι πιο δύσκολο να προσελκύσεις τους ανθρώπους και να είσαι αξιόπιστος όταν μερικές ομάδες φύγει από την Formula 1 το τελευταίο έτος. Είναι δύσκολο να κάνεις τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είμαστε εδώ για μακροπρόθεσμο διάστημα και ότι στην πραγματικότητα ερχόμαστε γιατί δεν μπορούμε να δείξουμε κάτι που κάνουμε. Αλλά θα πρέπει να κάνεις τους ανθρώπους να καταλάβουν πώς το κάνουμε και πότε θα έχουμε το μονοθέσιο. Λοιπόν, αυτή ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση μου, να πείσουν τους ανθρώπους, αλλά η υπογραφή του Romain βοήθησε πολύ στην αξιοπιστία μας, καθώς ο κόσμος λέει “αν ο Romain Grosjean, ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην F1, ενώνει τις δυνάμεις του με την ομάδα πρέπει να ξέρει τι κάνει, καθώς βρίσκεται στο προσκήνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι πρέπει να έχει δώσει τη δέουσα επιμέλεια του. Πολλοί καλοί άνθρωποι έκαναν αίτηση για μια θέση εργασίας με εμάς μετά από αυτό.

Το όνομα του Rob Smedley είχε συνδεθεί με την Haas στα τέλη του περασμένου έτους, όμως οποιαδήποτε φημολογία να ακυρώνεται αμέσως, με τον Steiner να λέει ότι δεν περιμένουν οποιαδήποτε πρωτοκλασσάτο όνομα να έρθει στην ομάδα τώρα.

Καταξιωμένους ανθρώπους, αλλά όχι μεγάλα ονόματα – δεν υπάρχει Adrian Newey, για παράδειγμα. Νομίζω ότι υπάρχουν λιγότερα μεγάλα ονόματα έξω.

Keywords
Τυχαία Θέματα