H BMW θα παύσει προσωρινά την παραγωγή της M550i xDrive

12:47 1/2/2018 - Πηγή: AutoBlog

O λόγος οι νέες αυστηρότερες δοκιμές εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη και ο κύκλος δοκιμών WLTP. Έτσι, μετά την αναμενόμενη διακοπή της παραγωγής της M3 η BMW φέρεται ότι θα παύσει την συναρμολόγηση της M550i xDrive έκδοσης, της νέας Σειράς 5, για κάποιους μήνες.

Το BMWBlog δεν αναφέρει πόσοι θα είναι αυτοί, αλλά μετά τις αλλαγές που θα χρειαστεί ο biturbo 4.4-λίτρων V8 κινητήρας ώστε να πληροί τις νέες προδιαγραφές, η παραγωγή του αυτοκινήτου θα συνεχιστεί.

Οι μηχανικοί της BMW

θα πρέπει να τοποθετήσουν ένα φίλτρο σωματιδίων Otto, προσαρμοσμένο για τους βενζινοκινητήρες, αλλά το BMWBlog αναφέρει ότι το σύστημα αυτό δεν είναι ακόμα έτοιμο. Κατά συνέπεια, η παραγωγή θα σταματήσει για αρκετούς μήνες από τα τέλη Μαΐου. Πιστεύεται ότι το 97 τοις εκατό όλων των BMW θα συμμορφωθεί με τα πρότυπα WLTP έως την 1η Ιουνίου, αλλά μοντέλα όπως η M550i και η M3 θα είναι μεταξύ των υπόλοιπων 3%.

Να σου θυμίσω ο κινητήρας της M550i xDrive έκδοσης αποδίδει 462 ίππους και 650 Nm ροπής, επιταχύνοντας από τα 0-100 χλμ/ώρα από στάση σε 4 δευτερόλεπτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα