Πρώτες εικόνες του νέου μικρού SUV της Skoda

10:35 1/2/2018 - Πηγή: NewsAuto

H Skoda μας παρουσιάζει τα πρώτα επίσημα σκίτσα από το Vision X, ένα πρωτότυπο μοντέλο που μας δείχνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει το νέο μικρό SUV της φίρμας.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ ([email protected])

Μετά τα Kodiaq και Karoq, η γκάμα των SUV της Skoda

θα αποκτήσει ακόμη ένα μοντέλο. Το αυτοκίνητο παραγωγής θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του έτους και αναμένεται να βασιστεί στο εικονιζόμενο πρωτότυπο Vision X που κάνει πρεμιέρα στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης. Όπως μπορούμε να δούμε και από τα σχετικά σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σχεδιαστικά το concept είναι επηρεασμένο από τα μεγαλύτερα μοντέλα της Skoda, αλλά διαθέτει ακόμη πιο αιχμηρά χαρακτηριστικά.

Κύρια στοιχεία τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα LED, οι μεγάλοι τροχοί, το δυναμικό τελείωμα της οροφής, ο μυώδης διαχύτης και πολλά ακόμη. Στο εσωτερικό του Vision X η αισθητική είναι ακόμη πιο φουτουριστική, με τις δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες να μας προϊδεάζουν για ένα high tech πρωτότυπο. Αναφορικά με το κινητήριο μηχανικό σύνολο δεν έχουμε ακόμη κάποια πληροφορία, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε κάποια υβριδική ή ηλεκτρική λύση.

Σχετικά με το μοντέλο παραγωγής που θα δούμε στα τέλη του 2018, πιθανότατα θα ονομαστεί Fabia SUV ή «Polar» και θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το Kodiaq και το νέο Karoq που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Θα βασιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0, πάνω στην οποία στηρίζονται όλα τα νέα μοντέλα του VW Group, με μηχανικά στοιχεία από τις επόμενες γενιές των Fabia & Rapid (θα είναι προσθιοκίνητο χωρίς να έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί η τετρακίνητη έκδοσή του).

Από πλευράς διαστάσεων θα είναι πολύ κοντά στο «αδελφό» SEAT Arona και στο επερχόμενο VW T-Cross. Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων τώρα, η γκάμα των κινητήρων του αναμένεται να ξεκινά από τα 1.000 κ.εκ. με turbo για την κατηγορία των μοτέρ βενζίνης, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τους ντίζελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα