Grand Prix Κορέας 2012: Επιστροφή του πρωταθλητή

O Sebastian Vettel ήταν ο μεγάλος νικητής στη πίστα της Yeongam της Κορέας με αποτέλεσμα να ανέβει στη πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα. O Vettel πήρε την 3η συνεχόμενη νίκη του, με την Red Bull να κάνει το 1-2, αφού ο poleman, Mark Webber τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Στη 3η θέση ο Fernando Alonso, ο οποίος θα μπορούσε να είχε τερματίσει στην 4η θέση, αν η Ferrari

δεν έλεγε στον Felipe Massa να μην τον πιέσει όταν έφτασε από πίσω του, με τον Βραζιλιάνο να φαίνεται ότι είναι την ταχύτητα ώστε να ανέβει στο βάθρο.

Η πρώτη 10αδα συμπληρώθηκε από τους  Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg, Romain Grosjean, Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo και Lewis Hamilton. Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή.

Όλα τα μονοθέσια στήθηκαν στο grid χωρίς κάποιο πρόβλημα με τα κόκκινα φώτα να σβήνουν με τον Vettel να είναι αυτός που έστριψε πρώτος. Κερδισμένος στην εκκίνηση ήταν και ο Alonso ο οποίος πέρασε τον Hamilton, με τον Βρετανό να παλεύει για μια θέση με τον Raikkonen. Χαμένος τελικά ο Φιλανδός, αφού έχασε και την 5η θέση, από τον Felipe Massa. Ο Kamui Kobayashi τράκαρε με τους Button και Rosberg με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη των 2, με τον Ιάπωνα να επισκέπτεται στα pit και τελικά να συνεχίζει τον αγώνα του. Καλύτερη εκκίνηση απ΄όλους έκανε ο Sergio Perez, ο οποίος ανέβηκε 9 θέσεις.

Οι αγωνοδίκες δεν έβγαλαν αυτοκίνητο ασφαλείας ώστε οι άνθρωποι της πίστας να μαζέψουν το μονοθέσιο του Rosberg, το οποίο είχε σταματήσει την άκρη της πίστας, μέσα στη ζώνη του DRS. Το σημείο για 9 γύρους βρισκόταν σε καθεστώς κίτρινης σημαίας, με αποτέλεσμα, η χρήση του DRS να ενεργοποιηθεί από τον 10ο γύρο.

Ο χορός των pit stop άνοιξε από τον Hamilton στον 14ο γύρο. Στον επόμενο γύρο μπήκαν και οι Webber, Massa και Raikkonen και ακολούθησαν οι Vettel και Alonso, βάζοντας όλοι τους τα μαλακά ελαστικά. Στον 19ο γύρο άλλαξε ελαστικά ο Perez, ενώ τελευταίος μπήκε ο Maldonado, στον 22ο γύρο, θέλοντας να κάνει μόνο ένα pit stop.

Οι Red Bull βρισκόταν σταθερά μπροστά με τον Massa να περνά τον Hamilton και να ανεβαίνει στην 4η θέση, με τον Βρετανό να χάνει τη θέση του και από τον Raikkonen. Ωστόσο ο Φιλανδός έμεινε στην 5η θέση για λίγο, αφού ο Βρετανός κατάφερε και τον πέρασε. Ωστόσο η πίεση του Hamilton έκανε τα ελαστικά του να διαλυθούν και να μπει μόλις στον 26ο γύρο για δεύτερη φορά στα pit. Στον 31ο γύρο άλλαξε ο ελαστικά ο Grosjean ενώ στον 32ο και στον 33ο σχεδόν όλοι μπήκανε μέσα στα pit για αλλαγή ελαστικών, επιλέγοντας για ακόμη μια φορά την μαλακή γόμα. Από το δεύτερο pit stop, κερδιμένος ήταν ο Mark Webber ο οποίος αύξησε τη διαφορά του από τον Alonso.

O Vettel έκανε έναν άνετο αγώνα, αφού ήλεγχε την διαφορά του με τον Webber. Στο σημείο αυτό του αγώνα, ο Felipe Massa είχε ανεβάσει ρυθμό με αποτέλεσμα να πλησιάζει απειλητικά τον Alonso, αλλά η Ferrari του έκοψε τα όνειρα για προσπέρασμα, αφού του ξεκαθάρισε ότι πρέπει να μείνει πίσω από τον Ισπανό. Ο Hamilton μπήκε για ακόμη μια φορά στα pit, αφού το δεύτερο σετ των ελαστικών είχε πρόβλ

Keywords
Τυχαία Θέματα