GP United States 2012, FP3: Συνεχίζει στην κορυφή ο Vettel

Ο Sebastian Vettel είναι το απόλυτο φαβορί για τη σημερινή pole position, διότι ο Πρωταθλητής ολοκλήρωσε άλλη μία περίοδο στην κορυφή. Μπορεί η διαφορά του από τον δεύτερο Lewis Hamilton να είναι μικρότερη απ’ αυτές που βλέπαμε χθες, όμως ο Γερμανός, πατώντας γκάζι στο τέλος της διαδικασίας, με μαλακότερα ελαστικά, πήγε τ’ όνομά του στην κορυφή τού πίνακα των χρόνων, αρχικά πάνω από μισό δευτερόλεπτο από τους

υπόλοιπους.

Ο μόνος που τον πλησίασε ήταν ο Hamilton, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη θέση με τα σκληρά ελαστικά. Ο Βρετανός κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του, όμως χρειάζεται ακόμα δουλειά, για να μπορέσει να τα βάλει με τον Vettel στον έναν γύρο. Η MP4-27 του “Billion Dollar Man” ήταν βελτιωμένη σε σχέση με χθες, αλλά οι μηχανικοί της McLaren θα εξετάσουν και τα δεδομένα που πήραν από την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, όπως θα κάνει κάθε ομάδα, άλλωστε.

Ανάμεσα σε κορυφαίους συνδυασμούς βρέθηκε ο Pastor Maldonado, δείχνοντας ότι η FW34 είναι γρήγορη στον έναν γύρο. Ο Βενεζουελάνος ελπίζει να κρατήσει αυτή τη δυναμική και στις κατατακτήριες, για να μπορέσει να ξεκινήσει από μια πολύ καλή θέση, όπως έκανε στο Abu Dhabi, όπου σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, μπροστά από Raikkonen, Button και Alonso.

Τα 7 δέκατα του Fernando Alonso από τον μεγάλο του αντίπαλο θα πρέπει να μειωθούν, παρόλο που είναι γνωστό ότι η F2012 έχει καλύτερο ρυθμό στον αγώνα. Ο Ισπανός έγραψε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στο FP3, όμως θα πρέπει να υπολογίζει και σε μονοθέσια που είναι πολύ πιθανό να καταταχθούν σε υψηλότερες θέσεις, όπως οι Button και Webber, οι οποίοι είναι οδηγοί που δε θα του δώσουν εύκολα τη θέση τους. Ο Felipe Massa ήταν κοντά στον Ισπανό, καθώς η διαφορά που τους χωρίζει είναι λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Η W03 δείχνει να είναι γρήγορη στα χέρια του Nico Rosberg, με τον Γερμανό να βλέπει τ’ όνομά του στην 5η θέση. Εννοείται πως θα ήθελε μια τέτοια θέση και σε λίγες ώρες, όμως αυτό μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, αφού πίσω του υπάρχουν δυνατοί συνδυασμοί. Ο team-mate του, Michael Schumacher, δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από την 12 θέση, αλλά, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τη θέση τού Rosberg, ο πολυπρωταθλητής μπορεί να κερδίσει αρκετά δέκατα.

Βελτιωμένοι θα πρέπει να είναι οι Mark Webber και Jenson Button, οι οποίοι, προφανώς, δεν ενδιαφέρθηκαν τόσο πολύ για τον χρόνο που θα σημειώσουν στο FP3, αλλά προτίμησαν να επικεντρωθούν στη συμπεριφορά του σε ρυθμό αγώνα, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό. Χαμηλά τελείωσαν τη διαδικασία και οι δύο Lotus, όπως και χθες, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η E20 δεν είναι μονοθέσιο που αρέσκεται ιδιαίτερα στην αμερικανική πίστα. Ο Kimi Raikkonen ήταν μόλις ο 13ος ταχύτερος, και ο Romain Grosjean 17ος.

Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκινούν στις 20:00 ώρα Ελλάδος, με τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς να είναι προγραμματισμένος για τις 21:00 ώρα Ελλάδος της Κυριακής. Στη συνέχεια, μπορείς να δεις αναλυτικά τους καλύτερους χρόνους και τις τελικές από τ

Keywords
Τυχαία Θέματα