FIA : Εκστρατεία οδικής ασφάλειας στην Ινδία

Στη διάρκεια του 3ήμερου διεξαγωγής του Ινδικού  Grand Prix F1( 26-28 Οκτωβρίου στο Νέο Δελχί) , πραγματοποιείται παράλληλα και η εκστρατεία για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της FIA.

Ο Vicky Chandhok –πατέρας του Ινδού πιλότου της F1 Karun στην ομάδα HRT και της Ινδικής Λέσχης Αυτοκινήτου και η Monisha Kaltenborn Διευθύντρια  της ομάδας Sauber, υποστηρίζουν την προσπάθεια,

στη διάρκεια του Grand Prix F1.

Μαζί τους και τέσσερις από τους πρωτεργάτες και πρωταγωνιστές της F1, οι Michael Schumacher, Jenson Button, Fernando Alonso Lewis Hamilton, οι οποίοι για μία ακόμη φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της εκστρατείας οδικής ασφάλειας στο Ινδικό κοινό και φιλάθλους της F1.

FIA -Δράσεις για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας

Κάθε χρόνο στα τροχαία ατυχήματα οφείλεται ο θάνατος 1,3 εκατ. ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και οι τραυματισμοί ακόμη άλλων 50 εκατομμυρίων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί ότι εάν δεν γίνει κάτι για να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο ζήτημα,  το 2030 τα τροχαία ατυχήματα θα γίνουν η 5η πιο συχνή αιτία   θανάτων,  με αποτέλεσμα : 2,4 εκατομμύρια θανάτους ετησίως.

Η FIA –με τη Δράση για την εκστρατεία βελτίωσης της οδικής  ασφάλειας έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και να περιορίσει τον αριθμό των θανάτων και των τραυματισμών στους δρόμους του κόσμου με την συγκέντρωση των πόρων της ομοσπονδίας για την παροχή βοήθειας σε οργανώσεις-μέλη της σε όλο τον κόσμο για να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει για ασφαλέστερα οχήματα στους δρόμους, καθώς και της συμπεριφοράς των οδηγών.

Η πρωτοβουλία της FIA Δράσεις για την Οδική Ασφάλεια  αποτελεί μέρος της Δεκαετίας Δράσης για το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας που εγκαινιάσθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), 2011-2020.

Η χώρα μας εκπροσωπείται στη FIA από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων–ΕΛΠΑ. Ο κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος έχει εκλεγεί μέλος της Διοίκησης (FIA Committee Member) καθώς επίσης και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC).


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα