Σφίγγει η θηλιά για ΑΕΚ, Αρη και ΟΦΗ

Την απόφαση να εφαρμοστούν, όπως και πέρυσι, τα αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης και τη φετινή σεζόν πήραν τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου της Super League, γεγονός, που ενισχύει τον προβληματισμό, που υπάρχει σε ΑΕΚ, Αρη και ΟΦΗ, των οποίων η οικονομική κατάσταση είναι κάκιστη και οι οφειλές σε παίκτες και προπονητές μεγάλες.

Η ανακοίνωση της Λίγκας: "Κατά τη σημερινή συνεδρίαση

του διοικητικού συμβουλίου της Super League αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1/ Διαμορφώθηκε η ενιαία θέση των ΠΑΕ-Μελών της Super League αναφορικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τις επιμέρους διατάξεις αυτού, η οποία θα γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και άλλους θεσμικούς φορείς.

2/ Αποφασίστηκε όπως προταθεί στην ΕΠΟ να παραμείνει ως έχει το σύστημα αδειοδότησης.

3/ Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση του Δ.Σ. για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΓΓΑ την Τρίτη 10/1/2012".

Η πλειοψηφία των ΠΑΕ της Λίγκας τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής των αυστηρών κριτηρίων για την αδειοδότηση στηριζόμενη στο σκεπτικό, ότι δεν μπορούν να ισχύουν για μία χρονιά και την άλλη όχι.

Οπως είναι γνωστό, τα αυστηρά κριτήρια ήταν αυτά, που το καλοκαίρι οδήγησαν τον Ηρακλή στο περιφερειακό πρωτάθλημα και την ίδια διαδρομή ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλες προβληματικές οικονομικά ΠΑΕ.

Δεν είναι τυχαίο πως κατά των αυστηρών κριτηρίων τάχθηκαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Αρης και ΟΦΗ, που ταλανίζονται από μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι οι μόνες, ωστόσο είναια αυτές, που βρίσκονται στη χειρότερη θέση.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Σταύρου Αδαμίδη κατά τη συνεδρίαση, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το μόνο, που τον ενδιαφέρει είναι να μην υποβιβαστεί η ΑΕΚ, έστω και αν χρειαστεί να αγωνιστεί με παίκτες από τις ακαδημίες στο επόμενο πρωτάθλημα.

Βέβαια η απόφαση αυτή της Λίγκας δεν είναι οριστική, αλλά αποτελεί την εισήγηση προς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, το οποίο και θα κρίνει, αν εφαρμοστεί ή όχι. Πέρυσι βέβαια, η ΕΠΟ είχε κάνει δεκτή την πρόταση του συνεταιρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα