Ράλι Μ. Βρετανίας: Ο Λοέμπ προηγείται μετά την 7η ειδική

Πολύ άσχημη τροπή πήρε το Ράλι Μ. Βρετανίας για τον Μίκο Χίρβονεν, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής (11/11) αντιμετώπισε πρόβλημα στο Ford Fiesta του στην 7η ειδική, χάνοντας σχεδόν τέσσερα λεπτά.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Σεμπαστιέν Λοέμπ θα εξασφαλίσει τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο του στο WRC,

καθώς στον γάλλο της Citroen αρκεί απλώς να τερματίσει μπροστά από τον Χίρβονεν για να τα καταφέρει, και αυτή τη στιγμή είναι 12 θέσεις πιο ψηλά.

Νωρίτερα οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος βρίσκονταν σε μια σκληρή μάχη, με τον Χίρβονεν να χάνει 3,1" στην πρώτη ειδική της ημέρας, αλλά να πηγαίνει ταχύτερα απ' όλους στις δύο επόμενες, για να βρεθεί στην κορυφή με διαφορά 0,4" από τον Λοέμπ.

Ομως στην καταστροφική για εκείνον 7η ειδική, ο φινλανδός βγήκε εκτός δρόμου και προκάλεσε ζημιά σε έναν από τους πίσω τροχούς και το ψυγείο του Fiesta του, με αποτέλεσμα να πέσει 3 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα πίσω από τον κορυφή.

Δεύτερος είναι πλέον ο team mate του Χίρβονεν, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, σε απόσταση 17,7" από τον Λοέμπ, με τον Μαντς Οστμπεργκ της Stobart Ford να συμπληρώνει την πρώτη 3άδα.

Τέλος, σε εγκατάλειψη αναγκάστηκε ο Ντάνι Σόρντο της Mini, εξαιτίας μιας εξόδου στην 4η ειδική κι ενώ ήταν πέμπτος. Πρόβλημα, αλλά μηχανικής φύσεως, αντιμετώπισε και ο Κρις Μικ, πέφτοντας 11ος.

Keywords
Τυχαία Θέματα