Ράλι Καταλονίας: Ο Λοέμπ προηγείται μετά την 9η ειδική

Αμετάβλητα παρέμειναν τα πράγματα στην κορυφή της γενικής κατάταξης του Ράλι Καταλονίας το πρωί του Σαββάτου (22/10), καθώς ο Σεμπαστιέν Λοέμπ εξακολουθεί να προηγείται μπροστά από τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.

Με τον αγώνα να έχει μεταφερθεί πλέον σε αποκλειστικά ασφάλτινη επιφάνεια, ο Λοέμπ δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να αυξήσει ελαφρώς το προβάδισμα του μισού λεπτού που είχε από χτες.

Ο γάλλος της Citroen οδήγησε πιο γρήγορα απ' όλους

στις δύο πρώτες ειδικές της 2ης μέρας, με τον Λάτβαλα να απαντάει στην τελευταία ειδική πριν από το μεσημεριανό σέρβις, κάνοντας τον ταχύτερο πέρασμα εκεί. Το αποτέλεσμα ήταν η μεταξύ τους διαφορά να διαμορφωθεί στα 32,8".

Ο άλλος οδηγός της Ford, Μίκο Χίρβονεν, εξακολουθεί να είναι τρίτος, έχοντας όμως χάσει σημαντικό έδαφος σε σχέση με τους δύο πρώτους (έπεσε ένα λεπτό πίσω από τον Λάτβαλα).

Ωστόσο προς το παρόν δεν νιώθει μεγάλη πίεση από τον τέταρτο στην κατάταξη Ντάνι Σόρντο, καθώς ο ισπανός της Mini είναι 46,8" μακριά.

Ο Σόρντο ανέβηκε τέταρτος ύστερα από ένα νέο κλατάρισμα που είχε ο Σεμπαστιάν Οζιέ στο Citroen του, στην πρώτη ειδική της ημέρας.

Η εξέλιξη αυτή έριξε τον γάλλο από την τέταρτη στην έκτη θέση, πίσω και από τα δύο Mini, αν και στη συνέχεια κατάφερε να ξεπεράσει τον Κρις Μικ στην πέμπτη θέση για 5,9".

Η κατάταξη μετά την ειδική:Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος 1. Λοέμπ Citroen 2h24m58.0s 2. Λάτβαλα Ford + 32.8s 3. Χίρβονεν Ford + 1m32.7s 4. Σόρντο Mini + 2m19.5s 4. Οζιέ Citroen + 3m36.1s 6. Μικ Mini + 3m42.0s 7. Οστμπεργκ Stobart Ford + 4m10.9s 8. Χ. Σόλμπεργκ Stobart Ford + 5m11.9s 9. Νοβίκοφ CRT Citroen + 5m56.0s10. Γουίλσον Stobart Ford + 7m09.1s

Keywords
Τυχαία Θέματα