Χαρακτήρας εξετάσεων το ντέρμπι για Αρη

Ο Αρης υποδέχεται αύριο (23/10, 20:30GR) τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Τη τελευταία πενταετία οι Κίτρινοι είναι αήττητοι απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο στο Κλεάνθης Βικελίδης, υπάρχει και η θετική συγκυρία του μήνα Οκτώβρη, επί της ουσίας όμως κυριαρχεί η αναγκαιότητα της νίκης. Και ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο με την ξεχωριστή σημασία κάθε αγώνα απέναντι στον Δικέφαλο, αλλά με τη βαθμολογική θέση της ομάδας, τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τη μέχρι

στιγμής πορεία, αλλά και από τη στάση που κρατούν οι οπαδοί που απαιτούν να σταθεί η ομάδα στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν είναι εύκολο ασφαλώς να λειτουργήσει κανείς υπό το καθεστώς έντονης πίεσης. Στη πραγματικότητα όμως, οι ίδιοι οι παίκτες του Αρη φρόντισαν να βάλουν τους εαυτούς τους σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη θέση, ήξεραν εκ των προτέρων ότι θα πρέπει να φανούν δυνατοί για να διαχειριστούν (και να ανταποκριθούν σε) τέτοιου είδους καταστάσεις. Και δεν είναι υπερβολική η άποψη ότι για όλους στον Αρη, το αυριανό (23/10) ντέρμπι έχει χαρακτήρα τελικών εξετάσεων. Και από τη βαθμολογία τους - από το αποτέλεσμα δηλαδή - θα κριθούν πολλά.

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με ένα χαλάρωμα στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, αλλά είναι ήδη γνωστή η αποστολή. Ο Αρης έχει επίσης πολλές απουσίες καθώς λόγω τραυματισμών δεν θα βρεθούν στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη οι Βράνιες, Νάτσο Γκαρσία, Τόχα και φυσικά ο Σηφάκης. Ο Καρίμ Σολτάνι θα εκτίσει τη τελευταία ποινή της τιμωρίας του, συνεπώς οι απουσίες είναι πέντε. Βέβαια, στον Αρη δεν στέκονται στις απουσίες. Κυριαρχεί η εκτίμηση ότι υπάρχει πλούσιο ρόστερ για να καλυφθεί η απουσία του καθενός και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία.

Σε ό,τι αφορά την 11αδα, μοναδικός που μπορεί να λύσει τους δύο γρίφους είναι ο Σάκης Τσιώλης. Το πιθανότερο είναι ασφαλώς να επιλέξει τον Νέρι Καστίγιο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αντί του Ακόστα. Όπως επίσης και να διατηρήσει τον Παπαστεριανό στο δεξιό άκρο της άμυνας, αν και δείχνει να ξανασκέφτεται την περίπτωση του Νέτο. Μόνο σε αυτές τις δύο θέσεις υπάρχει αμφιβολία σχετικά με την 11αδα, διότι στις υπόλοιπες ο Αρης θα παραταχθεί, όπως παρατάχθηκε απέναντι στον Εργοτέλη, με μοναδική διαφορά την παρουσία του Βικτοράς Γιάκομπ στη κορυφή της επίθεσης αντί του Καζναφέρη. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν πάντως οι Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Νέτο, Μίσελ, Καστίγιο, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Ντίκο, Παπαστεριανός, Παπαζαχαρίας, Πρίττας, Φατί, Καπετάνος, Ουμπίντες, Ακόστα, Γιάκομπ, Τριανταφυλλάκος, Πορτίγια, Καζναφέρης και Οικονομόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα