Προπόνηση ενόψει el clasico έκανε η Μπαρτσελόνα, νικώντας την Σαχτάρ με 0-1.

Με νίκη επί της Σαχτάρ στο Ντόνετσκ, σφράγισε η Μπαρτσελόνα το εισιτήριο για τους "4" του Champions League, σε ένα ματς, που αν και αδιάφορο, δεν έλειψαν οι δυνατές μονομαχίες, οι χαμένες ευκαιρίες αλλά και... το γκολ. Οι μπλαουγκράνα, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει el clasico, παρατάχθηκαν με νέα πρόσωπα στην εντεκάδα, αλλά αυτό δεν
τους εμπόδισε να επικρατήσουν (για δεύτερη φορά) των Ουκρανών με 0-1 και να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα συναντήσουν την αιώνια αντίπαλό τους, Ρεάλ Μαδρίτης. Με αρκετές φάσεις, γκολ και μοιρασμένη κατοχή μπάλας ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε για τους γηπεδούχους στο 8` με τον Κόστα, ο οποίος, μετά από κάθετη πάσα του Ζάντσον, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βαλντές, αλλά ο ισπανός γκολκίπερ έδιωξε το σουτ σε κόρνερ. Ο Ζάντσον πρωταγωνίστησε και στην φάση του 24`, όταν το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της Σαχτάρ.Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι πέρασαν ένα εφιαλτικό 3λεπτο από την Μπάρτσα, με τον Αντριάνο πρώτα στο 28` να βγαίνει τετ-α-τετ και να αστοχεί, ενώ αμέσως μετά και ο Μέσι θα νικηθεί από τον τερματοφύλακα των Ουκρανών. Ο αργεντινός σταρ στο 43`, έκανε ότι δεν κατάφερε στο 30` και μετά από ωραία πάσα του Αλβες, πλάσαρε τον Πιάτοφ ανάμεσα από 2 παίκτες για να γράψει το 0-1.Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ. Οι φιλοξενούμενοι, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, στο 58` έφτασαν κοντά στο 2-0,  με τον Αφελάι αρχικά να αστοχεί μπροστά στον Πιάτοφ και τον Αλβες στην συνέχεια να σουτάρει άουτ.Οσο ο χρόνος κυλούσε υπέρ του, ο τεχνικός των καταλανών, Πεπ Γκουαρντιόλα, βλέποντας την ομάδα του να προηγείται στο σκορ, θέλησε να ξεκουράσει τους παίκτες του και αντικατέστησε τους Πικέ και Τσάβι, με τους Μιλίτο και Πέδρο αντίστοιχα, ενώ και ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Μορένο, που βοήθησε την Σαχτάρ να ανεβάσει στροφές και να γίνει πιο απειλητική. Ωστόσο οι ουκρανοί δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαν και το 0-1 παρέμεινε έως το τέλος του αγώνα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Χούμπσκμαν (75` Φερναντίνιο), Ρατσίτσκι, Σέφτσουκ, Κομπίν, Ιαστσένκο, Μκιταριάν, Ντάγκλας Κόστα (58` Εντουάρντο), Ζάντσον, Βίλιαν, Λουίζ Αντριάνο (66` Μορένο)Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλδές, Ντάνι ’λβες, Πικέ (70` Μιλίτο), Μούσκετς, Αντριάνο, Κεϊτά, Μασκεράνο, Τσάβι (66` Πέδρο), Αφελάι, Μέσι, Βίγια (75` Χεφρέν)
Keywords
Τυχαία Θέματα