Πρόκριση με... Φόι για Γιουνάιτεντ!

16:58 8/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Σε μια αναμέτρηση νοκ-άουτ για το FA Cup ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της Premier League, με πέντε γκολ, με επανεμφάνιση-σταθμό του Πολ Σκόουλς στην αγωνιστική δράση και μια πρόκριση της Γιουνάιτεντ μέσα στο Etihad, δυστυχώς πρέπει να

ασχοληθούμε με τον διαιτητή Φόι. Κι αυτό γιατί η αστεία απόφασή του να αποβάλει τον Κομπανί στο 12ο λεπτό έκρινε εν πολλοίς την ματσάρα που έστειλε τους Κόκκινους Διαβόλους στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με σκορ 2-3 επί της Μάντσεστερ Σίτι που πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να επανέλθει από το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου.

Είναι σίγουρο πως στο μυαλό όλων στη Γιουνάιτεντ ήταν να ξεπλύνουν την ντροπή του 1-6 μέσα στο Ολντ Τράφορντ για το πρωτάθλημα. Και ο μόνος τρόπος να το κάνουν αυτό ήταν να πετάξουν τη Σίτι εκτός Κυπέλλου μέσα στο σπίτι της. Τελικά... αποστολή εξετελέσθη, όμως ο τρόπος που έγινε αυτό... λέρωσε την πρόκριση των Διαβόλων.

Ο Ρούνεϊ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό με δυνατή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Βαλέντσια, όμως το ματς κρίθηκε δύο λεπτά αργότερα. Ο Κομπανί έκανε το τάκλιν με δύο πόδια στον Νάνι, βρήκε μόνο μπάλα, δεν ακούμπησε ποτέ τον πορτογάλο, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε καν έπεσε στο έδαφος, όμως ο διαιτητής Φόι αποφάσισε όχι μόνο να δώσει φάουλ, αλλά και να αποβάλει με απευθείας (!) κόκκινη κάρτα τον βέλγο.

Ξαφνικά και αναπάντεχα, λοιπόν, η Σίτι έμεινε με δέκα παίκτες και φυσικά η Γιουνάιτεντ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο 30' ο Γουέλμπεκ με πανέμορφο γυριστό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0, ενώ στο 39' ο Κολάροφ ανέτρεψε τον νεαρό άγγλο επιθετικό μέσα στην περιοχή και ο Ρούνεϊ, αφού πρώτα είδε τον Παντιλίμον να του πιάνει την εκτέλεση πέναλτι, πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έκανε το 0-3!

Κάπου εκεί, ο εφιάλτης του 1-6 άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στο Etihad, αφού όλοι έδειχναν πως η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να κάνει κάτι παρόμοιο. Κι όμως...

Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε η τιτάνια προσπάθεια της Σίτι να επανέλθει. Στο 48' ο Κολάροφ μείωσε σε 1-3 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 65' ο Αγουέρο εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Λιντεργκάαρντ και έκανε το 2-3! Η ψυχολογία, όπως γίνεται αντιληπτό, γύρισε στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, που όμως δεν κατάφεραν να βρουν στη μισή ώρα που απέμενε το γκολ της ισοφάρισης που θα έστελνε τις δύο ομάδες σε επαναληπτική αναμέτρηση στην έδρα της Γιουνάιτεντ.

Ειδική μνεία, φυσικά, πρέπει να γίνει σε μια μεγάλη επιστροφή. Εξι μήνες μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους, ο Πολ Σκόουλς φόρεσε και πάλι τα κόκκινα και στο 59ο λεπτό πέρασε στη θέση του Νάνι, σφραγίζοντας έτσι με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την... πίστη του στη Γιουνάιτεντ και τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, που όταν τον χρειάστηκε, ήταν εκεί, ακόμα και αφού είχε παρατήσει το ποδόσφαιρο!

Μάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Παντιλίμον, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Τζόνσον (46' Ζαμπαλέτα), Νασρί (82' Χάργκριβς), Σίλβα (46' Σάβιτς), Ντε Γιονγκ, Αγουέρο
Μ

Keywords
Τυχαία Θέματα