Παρέλαση με... αστυνομική προστασία!

Σχέδιο προστασίας πολιτικών στελεχών από φραστικές επιθέσεις, αλλά και από κάθε είδους έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων εναντίον πολιτικών που θα παραστούν στις σημερινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η αστυνομία έχει στήσει ολόκληρο επιχειρησιακό πλάνο για πρώτη φορά.

Με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα διεξαχθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση αλλά και σε όλες τις περιοχές της Αττικής

και της υπόλοιπης Ελλάδας, όπου θα παραστούν στελέχη της κυβέρνησης, βουλευτές και πολιτικοί, θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή οι πολιτικοί με αγανακτισμένους πολίτες.

Πρωτοφανή μέτρα στο Σύνταγμα
Σε αστυνομικό κλοιό η πλατεία Συντάγματος, ενόψει της μαθητικής παρέλασης που ξεκινά στις 11.00, ενώ είναι απαγορευμένο για τους πολίτες να πλησιάσουν πολύ κοντά στα παιδιά που θα παρελαύνουν.

Από την Όθωνος μέχρι και τη Βασιλέως Γεωργίου υπάρχουν κιγκλιδώματα που απαγορεύουν την πρόσβαση. Το ίδιο συμβαίνει και στα σκαλιά του Μετρό. Η άνοδος προς την Αμαλίας και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη απαγορεύεται.

Οι αστυνομικοί έδιωξαν ως και τους αλλοδαπούς μικροπωλητές που πωλούσαν ελληνικές σημαίες στην πλατεία.

Δεν έλειψαν ως και οι εντάσεις με πολίτες που δεν ήθελαν να φύγουν από το χώρο απέναντι απ' τους επίσημους.

Keywords
Τυχαία Θέματα