Ο Τσόνγκα νικητής στη Ντόχα

21:47 7/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ο Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα κατέκτησε το πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς στη Ντόχα, επικρατώντας στον τελικό του παιδικού φίλου του, Γκαέλ Μονφίς.

Είναι φίλοι και αντίπαλοι από παιδιά, ζουν κοντά ο ένας στον άλλο στην Ελβετία και αντιπροσωπεύουν ό,τι καλύτερο έχει η Γαλλία στο τένις. Ο λόγος για τον Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα και τον Γκαέλ Μονφίς.

Οι δύο παίκτες αναμετρήθηκαν στη Ντόχα για πρώτη φορά σε τελικό ATP.

Νικητής αναδείχθηκε ο Τσόνγκα που επικράτησε με 7-5, 6-3 του Μονφίς.

Παρότι ο Μονφίς ξεκίνησε με break στον αγώνα και προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο σετ, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στην εξέλιξη του πρώτου σετ.

Ο Τσόνγκα που δεν διαθέτει την αθλητικότητα του αντιπάλου του, ανέβηκε με το βαρύ κορμί του στο φιλέ και πήρε το πρώτο σετ με 7-5. Στο δεύτερο προηγήθηκε με 4-2 και εύκολα σήκωσε το 20ο "Qatar Open".

Είναι ο τρίτος Γάλλος τενίστας που θριαμβεύει στον κόλπο μετά τον Φαμπρίς Σαντορό (2000) και τον Νικολά Εσκουντέ (2004). Είχε πάρει δίχως αγώνα την πρόκριση στον τελικό μετά την αποχώρηση του τραυματία Ρότζερ Φέντερερ.

Ίσως η τύχη του Μονφίς να ήταν διαφορετική, αν μετά το πρώτο γκέιμ δεν ακολουθούσε διακοπή διάρκειας 35 λεπτών εξαιτίας της πυκνής ομίχλης.

Δίχως καλή ορατότητα, οι διοργανωτές δεν ήθελαν να ρισκάρουν πιθανό τραυματισμό των παικτών σε ένα κορτ στο οποίο ασυνήθιστα γλυστρούσαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα