Τα έκανε όλα ο Σιαλμάς στη Λιβαδειά!

21:28 7/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Με τα πρώτα γκολ του Δημήτρη Σιαλμά στην μεγάλη κατηγορία, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα (2-0) από την έδρα του Λεβαδειακού και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αποτυχημένα αποτελέσμα (ήττα στο Περιστέρι, Χ με Δόξα στο ΟΑΚΑ). Οι Βοιωτοί πάντως άξιζαν καλύτερης τύχης στο παιχνίδι, αφού είχαν σχεδόν τις διπλάσιες τελικές προσπάθειες από την Ενωση,

αλλά δεν ήταν εύστοχοι. Ο Σιαλμάς αποβλήθηκε στο 82' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Ναπολεόνι στο 90'.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Λεβαδειακό με σύστημα 4-3-3. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μουλόπουλο δεξί μπακ, τους Τομάς και Λισγάρα αμυντικό δίδυμο και τον Μελισσά αριστερό μπακ. Αμυντικά χαφ οι Ζησόπουλος και Κόρμπος, με τον Φαβάλι σε επιτελικό ρόλο και τριπλέτα στην επίθεση τους Ζαουί δεξιά, Πόποβιτς αριστερά και στην κορυφή τον Ζουρούδη.

Ο Νίκος Κωστένογλου κατέβασε την ΑΕΚ επίσης με 4-3-3. Ο Κωνσταντόπουλος ήταν στην εστία, με τον Κοντοέ δεξί μπακ, τους Μανωλά και Κάλα κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον Καράμπελα αριστερό μπακ. Οι Γεωργέας και Ρίκκα ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, ενώ μπροστά τους σε επιτελικό ρόλο ο Χοσέ Κάρλος. Στην επίθεση οι Μπέλεκ δεξιά, Λεονάρντο αριστερά και στην κορυφή ο Σιαλμάς.

Την ώρα που ο Λεβαδειακός απειλούσε με τους Ζησόπουλο και Κόρμπο -κυρίως με μακρινά σουτ- την εστία του Κωνσταντόπουλου, η ΑΕΚ, χάρη σε μια ατομική πρωτοβουλία του Σιαλμά, που άδειασε 4 παίκτες και με όμορφο σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι" του Κυριακίδη στο 34', πήγαινε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 1-0 για το ημίχρονο.

Με την έναρξη του β' μέρους, ο Παράσχος έριξε στο ματς τον πρώτο του σκόρερ, Βασιλείου, αντί του Ζαουί, ενώ ο Κωστένογλου πέρασε τον Λαγό αντί του Λεονάρντο και τον Μάκο αντί του Ρίκκα. Οι Βοιωτοί ήταν ανώτεροι και πίεζαν την Ενωση, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Πόποβιτς πυροβολούσε από μέση και μακρινή απόσταση, αλλά δεν έβρισκε στόχο, ενώ και η εξ επαφής κεφαλιά του Τομάς στο 63' αποκρούστηκε από τον Κωνσταντόπουλο. Ο τεχνικός του Λεβαδειακού πέρασε και τον Ναπολεόνι αντί του Ζουρούδη.

Ωστόσο, κόντρα στην ροή του αγώνα, η ΑΕΚ πέτυχε το 0-2 στο 71' και πάλι με τον Σιαλμά. Ο Κάρλος εκτέλεσε το φάουλ στην περιοχή του Λεβαδειακού, ο βραχύσωμος φορ πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του.

Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, όμως, δεν τα έκανε όλα καλά, αφού στο 82' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και οι Βοιωτοί πίεσαν μήπως και ισοφαρίσουν. Σκόραραν στο 90' με τον Ναπολεόνι, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα