Ο Τσαμπούρης κόντρα στο καρέ των άσων

Μέσα σε 1,5 μήνα… τα είδε όλα. Και όλους. Από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου, σε διάστημα έξι αγωνιστικών, ο Σάββας Τσαμπούρης αντιμετώπισε με τον Αστέρα Τρίπολης όλους τους "μεγάλους" του ελληνικού πρωταθλήματος.

Προσωπικά ο ίδιος, λόγω θέσης (δεξιός μπακ) τα έβαλε με τους καλύτερους. Κατά σειρά, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ, τον Λεονάρντο της ΑΕΚ, τον Κέβιν Μιραλάς

του Ολυμπιακού, τον Σεμπαστιάν Λέτο του Παναθηναϊκού. Στο Sport.gr καταθέτει την εμπειρία του, αλλά κυρίως συγκρίνει τους πρωταγωνιστές του ελληνικού πρωταθλήματος και συνολικά τους τέσσερις συνδιεκδικητές του τίτλου.

Ο Τσαμπούρης είναι ο μοναδικός παίκτης της Σούπερ Λίγκας που έχει τόσο Β«φρέσκιαΒ» μνήμη από την αναμέτρηση, ατομική και ομαδική, των τεσσάρων συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών που αποτελούν και βαρόμετρο για τις ομάδες τους.

Προτού ο 25άχρονος άσος του Αστέρα περάσει στην επιμέρους κριτική των παικτών με τους οποίους είχε "στενό μαρκάρισμα" το τελευταίο διάστημα, έκανε μια γρήγορη… πάσα επιλέγοντας τον καλύτερο σε κάθε τομέα.

Ταχύτητα: Κέβιν Μιραλάς
Τεχνική: Αντελίνο Βιεϊρίνια
Δύναμη: Σεμπαστιάν Λέτο
Σουτ: Λεονάρντο
Σκοράρισμα: Ο Λέτο, που φέτος αποτελεί την έκπληξη σε αυτόν τον τομέα και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ.

Για τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που ήρθε μούρη με μούρη, ο Τσαμπούρης συμπληρώνει: Β«Είναι διαφορετικοί ως ποδοσφαιριστές, αλλά και οι τέσσερις πολύ ποιοτικοί. Πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος για να τους αντιμετωπίσεις και μόνο με τη βοήθεια όλης της ομάδας μπορείς να τα καταφέρεις. Προσωπικά, τις ημέρες που προηγήθηκαν των αγώνων, παρακολούθησα τα χαρακτηριστικά τους και τις κινήσεις τους στη διάρκεια του αγώνα, για να κάνω το καλύτερο δυνατόΒ».

Μιλάει για τον καθένα ξεχωριστά.

Μιραλάς: "Είναι ιδιαίτερα ταχύς και έχει πολύ γρήγορο στρίψιμο του κορμού του, κάτι που τον βοηθάει πολύ όταν παίζει με πλάτη. Του αρέσει να αγωνίζεται ως δεύτερος σέντερ φορ και σκοράρει πολύ".

Λέτο: "Φέτος έχει πιο ελεύθερο ρόλο και αυτό τον έχει απελευθερώσει. Η τεχνική του είναι απίστευτη και παρά το ύψος του είναι πολύ γρήγορος και δυνατός. Τη φετινή χρονιά έχει δείξει ότι έχει και εύκολο γκολ".

Λεονάρντο: "Διαθέτει πολύ δυνατό σουτ. Για αυτό όταν τον αντιμετωπίζεις, δεν πρέπει να τους επιτρέψεις να βρει χώρο για να επιχειρήσει σουτ. Είναι γρήγορος και κυρίως έχει μεγάλη έκρηξη. Δεν πρέπει να τον πετύχεις στο χώρο, γιατί έχεις πρόβλημα".

Βιεϊρίνια: "Είναι πολύ επικίνδυνος στο ένας με έναν. Λόγω της τεχνικής που διαθέτει. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι έχει και τα δύο πόδια".

Μιλώντας συνολικά για τις τέσσερις ομάδες και θεωρητικά διεκδικήτριες του φετινού τίτλο, ο Τσαμπούρης ξεχωρίζει το δυνατό σημείο και την αδυναμία της καθεμιάς.

Ολυμπιακός:
Δυνατό σημείο: "Ο πλουραλισμός που έχει στη μεσοεπιθετική του γραμμή".
Αδυναμία: "Στο δικό μας παιχνίδι υπήρχε κούραση από τα συνεχόμενα ματς, κάτι που θα ισχύσει και στη συνέχεια, αφού συνεχίζει στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα