Ο Ολυμπιακός οδεύει ολοταχώς για το sweep μετά την άνετη νίκη του επί του Αρη με 102-76

Τόσο ο Ντούσαν Ιβκοβιτς όσο και οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν υπογραμμίσει μετά το παιχνίδι στο ΣΕΦ, ότι περιμένουν την αντίδραση του Αρη. Πράγματι η ομάδα του Λεύτερη Σούμποτιτς το πήρε προσωπικά και για… δέκα ολόκληρα λεπτά κοίταξε στα μάτια τους ερυθρόλευκους! Στη συνέχεια… κατέρρευσε! Τόσο απλά. Η παρέα του Μίλος Τεόντοσιτς (εξαιρετικός σε ακόμα ένα παιχνίδι)
πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Αλεξάνδρειο, κερδίζοντας με 102-76 και πετυχαίνοντας το 2-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ. Πλέον χρειάζεται ακόμα μία νίκη προκειμένου να πετύχει το sweep και στη συνέχεια θα αρχίζει να σκέφτεται τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Ηταν ζεστός από την… Πέμπτη (19/5)
Αφού έκανε μία καλή προθέρμανση στο ΣΕΦ, ο Μίλος Τεόντοσιτς συνέχισε να βομβαρδίζει το καλάθι του Αρη, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά βρισκόταν στο Αλεξάνδρειο. Ο σέρβος γκαρντ ήταν ο πρώτος που άνοιξε λογαριασμό από πλευράς ερυθρόλευκων και ο εορτάζων, Κώστας Παπανικολάου κέρασε με ένα τρίποντο τον Αρη για το 8-2 (2’)! Ιδανική αρχή, η οποία έγινε ακόμα καλύτερη αφού ακολούθησαν άλλο ένα τρίποντο του Μπουρούση, ένα λει άπ του νεαρού φόργουορντ και η απόλυτη –αναμενόμενη η αλήθεια είναι- παγωμάρα στο μισογεμάτο Αλεξάνδρειο.Τον κόντραρε όσο μπορούσε λόγω επίθεσης
Ο Αρης όμως αυτή τη φορά δεν τα παράτησε. Το πάλεψε, έδειχνε πως είχε πλάνο, η πιο σωστά έδειχνε ικανός να τηρήσει το πλάνο που είχε σχεδιάσει ο Λευτέρης Σούμποτιτς, τουλάχιστον στον επιθετικό τομέα. Κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου (23-27, 10’), αλλά ήταν ηλίου φαεινότερον πως αν διατηρούταν αυτός ο ρυθμός του παιχνιδιού και στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός θα είχε τον πρώτο λόγο.Ξεμπέρδεψε από νωρίς
Οπερ και εγένετο. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να τρέχουν, σπάνια ανησυχούσαν όταν μία επίθεση τους έμενε ατελέσφορη και δεν δυσκολεύτηκαν να βάλουν τα θεμέλια για τη δεύτερη επικράτηση τους στη σειρά.  Όταν ο Παπαλουκάς άφηνε την μπάλα στο καλάθι για το 45-31, ουσιαστικά κλείδωνε ακόμα μία νίκη για τον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι μέχρι να λήξει το παιχνίδι υπήρχαν ακόμα 24 λεπτά. Ποιος όμως πραγματικά πιστεύει ότι μία ομάδα της Α1 που βρίσκεται πίσω με αυτού του μεγέθους τη διαφορά με αντίπαλο έναν εκ του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού; Μάλλον κανείς….Από τη στιγμή δε που ο Αρης επαναλάμβανε τα λάθη του, δεχόμενους εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, ή από ελεύθερα σουτ, θα ήταν παράλογο να επιτευχθεί η ανατροπή. Τα ίδια Παντελή μου, τα ίδια Παντελάκη μου και στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να θυμούνται τα… σχολικά τους χρόνια τρέχοντας ελεύθεροι στο παρκέ και αυτούς του Αρη να χαρακτηρίζονται από ένα βαριεστημένο, κατάκοπο βλέμμα λες και είχαν να παίξουν μπάσκετ 5-10 χρόνια. Κάπως έτσι η διαφορά οδηγήθηκε στο +16 (59-43, 23’) δια χειρός Μαυροκεφαλίδη και έγινε ακόμα μεγαλύτερη στην τέταρτη περίοδο, όταν και οι γηπεδούχοι πέταξαν λευκή πετσέτα. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε μάλιστα το φράγμα των 100 πόντων με τον Χαλπερίν και ολοκλήρωσε ίδανικά το ματς.
Keywords
Τυχαία Θέματα