Ο Ολυμπιακός επικράτησε 86-61 της Καντού στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague

Την πέμπτη του εντός έδρας νίκη, σε ισάριθμους αγώνες και πολυτιμότερη πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 86-61 της Καντού, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο μέρος, βρήκε ρυθμό στο δεύτερο, έκαμψε

την αντίσταση των ιταλών και εξασφάλισε την πρόκριση του στο Top 16 της διοργάνωσης. Δεν υπάρχει σενάριο στην τελευταία αγωνιστική που να αφήνει τους ερυθρόλευκους εκτός συνέχειας, ενώ με νίκη στην Γαλλία επί της Νανσί, μπορούν να πλασαριστούν ακόμα και στην πρώτη θέση του ομίλου.

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν υπομονή και ευστοχία στην επίθεση, ενώ έκαναν και εύκολα το λάθος, με την Καντού να βρίσκεται στην θέση του οδηγού (7-5, 5'), με όπλο την άμυνα της και πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Μίκοβ.

Στην συνέχεια, η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς αδυνατούσε να βρει ρυθμό και διαδρόμους, εξαιτίας της πολύ καλής άμυνας της ιταλικής ομάδας (9-12, 7'). Ωστόσο, η είσοδος των Παπανικολάου και Λούκας στο παρκέ έδωσε ενέργεια στους γηπεδούχους, οι οποίοι με ένα σερί 9-0 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, απέκτησαν μία διαφορά έξι πόντων (18-12, 10').

Παρά την βελτίωση, κυρίως επιθετικά, του Ολυμπιακού, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (22-14, 12'), οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, εκμεταλλεύτηκαν την προβληματική αμυντική λειτουργία της ελληνικής ομάδας και με επιμέρους σκορ 11-2, πήραν το προβάδισμα στο σκορ (25-24, 15').

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους, στα τελευταία πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου, περιόρισαν τις συνεργασίες της Καντού και με τους Σπανούλη και Σλούκα, βρήκαν λύσεις στην επίθεση (32-29, 18').

Ιδανικό ήταν το τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε ένα σερί 6-0, με έξι προσωπικούς πόντους του Πρίντεζη και πήγε στα αποδυτήρια με την διαφορά στο +9 (38-29, 20').

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα των ερυθρόλευκων στην τρίτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, κράτησαν την Καντού χωρίς καλάθι για τέσσερα λεπτά και με επιθετικές αιχμές τους Σπανούλη, Παπαδόπουλο, διεύρυναν το σερί τους στο 12-0 και άνοιξαν την διαφορά τους στο +15 (44-29, 24').

Η συνέχεια άνηκε ολοκληρώτικα στην ελληνική ομάδα, η οποία επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της, εγκλώβισε τα επιθετικά ατού των ιταλών και με τρίποντο του Λούκας, έχτισε μία διαφορά 21 πόντων (57-36, 28'), βάζοντας πολύ γερές βάσεις για την πολύτιμη νίκη. Το τρίποντο του Παπανικολάου, στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου, διαμόρφωσε το 63-44 για τον Ολυμπιακό, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Με την ψυχολογία υπέρ τους και την άνεση του +19, οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν με σχετική ευκολία την διαφορά στους 20 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους ιταλούς να έχουν παραδωθεί (74-53, 35'). Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το τελικό 86-61 της Καντού, εξασφάλισε την πρόκριση του στο Top 16 της Euroleague, ενώ με νίκη στην Γαλλία επί της Νανσί

Keywords
Τυχαία Θέματα