Ο έλεγχος των "νέων" του Ολυμπιακού

Στην μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός απέκτησε συνολικά 16 παίκτες και έχοντας συμπληρώσει πέντε επίσημα παιχνίδια, δύο στο Champions League και τρία στην Σούπερ Λίγκα, ενδιαφέρον έχει να δούμε σε ποια μεταγραφικά αποκτήματα έχει στηριχθεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ποιοι βρίσκονται εκτός πλάνων, τουλάχιστον για την ώρα. Δίχως να υπολογίζουμε

τους Τάτο, Σουμπίνιο και Κατάι, που δόθηκαν δανεικοί, αλλά και τους Μόνχε, Ζαραδούκα, που μόλις λίγες μέρες προπονούνται με την ομάδα, ο βάσκος τεχνικός υπολογίζει ως πρώτες λύσεις μόλις πέντε παίκτες, ενώ για διάφορους λόγους οι υπόλοιποι έξι βρίσκονται μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Κοστάντσο: Βασικός, όχι όμως και αναντικατάστατος
Από τους έντεκα, που βρίσκονταν αυτό το διάστημα στη διάθεσή του, έξι παίκτες έχουν πάρει φανέλα βασικού, ενώ οι υπόλοιποι πέντε έχουν αγωνιστεί από ελάχιστα μέχρι καθόλου. Αν και έχει αμφισβητηθεί περισσότερο από όλους, ο Κοστάντσο είναι αυτός, που ξεκάθαρα λόγω θέσης, έχει αγωνιστεί σε όλα τα 90λεπτα. Αυτό δεν σημαίνει πως έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς όλα δείχνουν πως το ματς με την ΑΕΚ θα είναι η τελευταία του ευκαιρία. Αν την πετάξει, τότε θα έρθει η ώρα του Μέγερι.

Η τριάδα, που κερδίζει το στοίχημα και ο Αμπντούν, που υποχωρεί
Σύμφωνα με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, τρεις είναι οι παίκτες, που εμπιστεύεται ο Βαλβέρδε. Ο λόγος για τους Ορμπάιθ, Φέισα και Μαρκάνο. Οι δύο ισπανοί έχουν πάρει φανέλα βασικού στα τέσσερα από τα πέντε ματς, με τον Ορμπάιθ να έχει κερδίσει, εκτός του προπονητή του, και τον κόσμο με τις καλές του εμφανίσεις. Ο Μαρκάνο στη Σούπερ Λίγκα δεν έχει προβλήματα, αλλά στο Λονδίνο εκτέθηκε (δεν έπαιξε με Μαρσέιγ), με αποτέλεσμα να διχάζει για την ώρα με την απόδοσή του. Για τον Βαλβέρδε πάντως φαίνεται πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο, όπως και ο συμπατριώτης του.

Ο τρίτος, που έχει κερδίσει τον Βαλβέρδε είναι ο Φέισα, που δεν έχει αγωνιστεί με Εργοτέλη και Ξάνθη, όταν και ήταν τραυματίας. Στα υπόλοιπα τρία ματς είναι βασικός, με τον Βαλβέρδε να φαίνεται πως τον προτιμάει στο κέντρο με παρτερνέρ τον Ορμπάιθ. Τέταρτος σε λεπτά συμμετοχής είναι ο Αμπντούν. Ο βάσκος προπονητής τον ξεκίνησε βασικό τα τρία πρώτα παιχνίδια, αλλά ο αλγερινός δεν τον δικαίωσε και τα δύο τελευταία τα έχει παρακολουθήσει από τον πάγκο, χάνοντας τη θέση από τον Φουστέρ, που τα πήγε εξαιρετικά ως ακραίος και πατάει περισσότερο περιοχή.

Ο, τι λάμπει δεν είναι χρυσός
Φανέλα βασικού έχει πάρει και ο Γέστε, αλλά μαζί με τον Μακούν, που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει σε κάποιο ματς βασικός, αποτελούν μέχρι τώρα τις μεγάλες απογοητεύσεις, αφού αποτέλεσαν και τις πιο ηχηρές μεταγραφές. Ο βάσκος έπαιξε με τη Μαρσέιγ και από τότε είναι τραυματίας (συν ότι πήγε και έκανε αρθροσκόπηση χωρίς να το ξέρει η ΠΑΕ), ενώ ο Μακούν φαίνεται πως είναι ακόμα ανέτοιμος και έχει αγωνιστεί συνολικά 93 λεπτά, χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Αναμφισβήτητα ο Βαλβέρδε περιμένει πολλά περισσότερα.

Λογικά και ο Βαλβέρδε προτιμάει

Keywords
Τυχαία Θέματα