Ο Αρης ηττήθηκε με 55-64 από τη Νίμπουρκ στο Αλεξάνδρειο, για την πρεμιέρα του Eurocup

Η Νίμπουργκ ήταν καλύτερη ομάδα και κέρδισε τον Αρη με 55-64 στο Αλεξάνδρειο, στη πρεμιέρα του Eurocup. Οι κίτρινοι είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, είχαν επίσης βασικούς παίκτες σε πολύ άσχημη βραδιά με αποτέλεσμα να βρεθούν από νωρίς σε θέση να κυνηγούν στο σκορ, δίχως να καταφέρουν να φθάσουν τους τσέχους.

Τρία ήταν τα βασικά προβλήματα για τον Αρη στο πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο είχε να κάνει με την δράση

του... δαιμόνιου Λόρενς ο οποίος έσπαγε με σχετική άνεση τη πίεση του Αρη, οργάνωνε με μαεστρία και όποτε τον ανάγκαζαν οι συνθήκες έβαζε και τη μπάλα στο καλάθι. Το δεύτερο αφορούσε τα ριμπάουντ, αφού ο Αρης. μόνο με αίτηση έπαιρνε τα αμυντικά ριμπάουντ.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τα λάθη, οι τσέχοι εκτέλεσαν 42 επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο και ο Αρης μόλις 24, δίχως να υπάρχει μεγάλη διαφορά στις βολές, οι κίτρινοι είχαν πέντε παραπάνω. Το τρίτο πρόβλημα ήταν η υψηλότερη ποιότητα παικτών που έχει η Νίμπουργκ.

Οι παίκτες του Αρη δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα ατομικά μαρκαρίσματα και μοιραία έβγαιναν τα ελεύθερα σουτ για την τσεχική ομάδα, σε αντίθεση με τον Αρη που είχε πολλά προβλήματα στο να βγάλει τα plays του.

Ως εκ τούτου, η Νίμπουργκ από την αρχή φρόντισε να αποκτήσει την πρωτοπορία στο σκορ (σ. σ. έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα ο Πούμπρλα) καθώς προηγήθηκε με 15-23 (10'), έφτασε τη διαφορά στο +13 (24-37, 17:30), για να έρθει η αντίδραση του Αρη μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και να μαζέψει τη διαφορά στο -6 (31-37).

Το δεύτερο ημίχρονο περιλάμβανε. μια από τα ίδια. Ο Αρης είχε τις ίδιες αδυναμίες. Η μάλλον προστέθηκε και άκρως ατομικό παιχνίδι του που είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει μόλις έξι πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Νίμπουργκ έβαλε κάτι παραπάνω κι έτσι το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τους τσέχους στο +15 (37-52).

Ο Αρης έπαιξε σκυλίσια άμυνα στη τελευταία περίοδο, αλλά συνεχίστηκε το πρόβλημά του στην επίθεση καθώς αξιοποιούσε 1/3 επιθέσεις. Γι' αυτό εξάλλου δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά έως τα επίπεδα των δέκα πόντων (47-57, 35').

Keywords
Τυχαία Θέματα