Νίκη στην παράταση για τον Κολοσσό, 93-90 τον ΑΓΟΡ

18:27 4/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ο Κολοσσός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ΑΓΟΡ, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 93-90 και να συνεχίσει την εντυπωσιακή του πορεία στην Α1. Το ματς κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης κι αφού νωρίτερα ο Χάτεν με τρίποντο, είχε γλιτώσει τους ροδίτες από τη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Ο Κολοσσός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και ευτύχησε να πάρει από νωρίς το προβάδισμα. Ενα γρήγορο 5-0 και

από κι έπειτα ο ΑΓΟΡ απλώς ακολοθούσε, με τους ροδίτες να κλείνουν προηγούμενοι με 16-11 την πρώτη περίοδο.

Στη συνέχεια, όμως, ο ΑΓΟΡ βελτίωσε αισθητά την εικόνα του και με τρίποντο του Δορκοφίκη ισοφάρισε το σκορ

(24-24, 15`). Με σύμμαχο την καλή άμυνα οι κρητικοί έλεγξαν το ρυθμό και έφεραν σε δύσκολη θέση τον Κολοσσό, ο

οποίος έχασε τα ηνία του αγώνα.

Χάτεν και Κρίστμας σημείωσαν τους τελευταίους πόντους στο πρώτο ημίχρονο, που βρήκε τους φιλοξενούμενους

μπροστά με 33-30.

To ντέρμπι συνεχίστηκε στην 3η περίοδο. Μπόικιν και Χάτεν οδηγούσαν τον Κολοσσό στο σκοράρισμα, ο οποίος ξαναπήρε το προβάδισμα, αλλά με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (53-52) και τα δέκα τελευταία λεπτά αναμένονταν συναρπαστικά.

Πράγματι, η τελευταία περίοδος ήταν συναρπαστική με τους παίκτες του ΑΓΟΡ να δείχνουν αποφασισμένοι για το διπλό. Ο Κρίστμας με τρίποντο έδωσε αέρα πέντε πόντων στους κρητικούς (67-62), αλλά ο Χάτεν απάντησε άμεσα και μάλιστα με νέο τρίποντο, ένα λεπτό πριν από το τέλος, μείωσε στον πόντο (68-69).

Στη συνέχεια, ο Τσάμης με δύο βολές ισοφάρισε σε 70-70, αλλά ο Τσόχλας με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον ΑΓΟΡ. Ο Χάτεν, όμως, ήταν ζεστός και στην αμέσως επόμενη επίθεση έστειλε το ματς στην παράταση (73-73, 40`).

Η μάχη συνεχίστηκε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, αλλά ο Κολοσσός αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος στις τελευταίες επιθέσεις. Ασημακόπουλος και Χάτεν έκαναν τη διαφορά για τους ροδίτες, που πήραν τη νίκη (93-90) και συνέχισαν την εντυπωσιακή τους πορεία στην Α1, έχοντας μόλις μία ήττα, έπειτα από 10 αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα